Βγήκε από το χειρουργείο ο Μαζιώτης – Αναζητούν τον Ξηρό




Στο Θωρακοχειρουργικό Τμήμα, στα Επείγοντα Περιστατικά του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», βρίσκεται φρουρούμενος ο καταζητούμενος για τρομοκρατική δράση, Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στον ώμο, σε συμπλοκή με αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας. Ηδη έχει χειρουργηθεί για οστεοσύνθεση βραχίονα.

Ισχυρά είναι τα μέτρα ασφαλείας στο νοσοκομείο, ενώ έχει τροποποιηθεί η εφημερία και όλα τα επείγοντα περιστατικά στο Θωρακοχειρουργικό μεταφέρονται σε άλλα τμήματα.

Αν ο Νίκος Μαζιώτης χρειαστεί να νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, υπάρχει πρόβλεψη, ενώ υπενθυμίζεται ότι στον 10ο όροφο υπάρχει δωμάτιο που είναι διαμορφωμένο ειδικά για τέτοιου είδους περιπτώσεις, από την περίοδο της νοσηλίας του Σάββα Ξηρού.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΘΝΟΣ

MAZIOTHS01-16JULY2014

Για τη σύλληψη του Μαζιώτη δημοσίευσε σημαντικές λεπτομέρειες η ιστοσελίδα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ:

Στα χέρια της ΕΛΑΣ βρίσκεται από το μεσημέρι ο έως πρότινος καταζητούμενος και ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», Νίκος Μαζιώτης, μετά από ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι κατά την οποία τραυματίστηκε ένας αστυνομικός και ελαφρά, δύο τουρίστες, ένας Αυστραλός και ένας Γερμανός.

Ο συλληφθείς εντοπίστηκε την ώρα που βρίσκοταν έξω από υποκατάστημα τράπεζας και ήταν μεταμφιεσμένος.

Όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες φορούσε περούκα και γυαλιά και συνεπλάκη με τους αστυνομικούς αμέσως μόλις του ζήτησαν να σταματήσει για έλεγχο.

Όπως είπε ένας αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση, ο Μαζιώτης πυροβόλησε πρώτος. Τραυμάτισε τον έναν από τους συναδέλφους του, οι υπόλοιποι όμως αντέδρασαν αμέσως και ανταπέδωσαν τα πυρά, με συνέπεια να τον τραυματίσουν.

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα, αφού η μάχη που έδωσε ο έως πρότινος καταζητούμενος τρομοκράτης προκειμένου να διαφύγει, έγινε στην πιο πολυσύχναστη περιοχή της Αθήνας, ενώ είχε μαζί του, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία και μία χειροβομβδία.

Πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν ότι ο Μαζιώτης είχε θεαθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Αττική και είχε τεθεί υπό παρακολούθηση.

Μόλις εντοπίστηκε στο Μοναστηράκι, από μικτή ομάδα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της Ομάδας ΔΙΑΣ, που έκαναν έρευνες στην περιοχή αντέδρασε.

Μία από τις σφαίρες χτύπησε αστυνομικό, ο οποίος όμως δεν έχει κάτι σοβαρό γιατί φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο. Ο Μαζιώτης μετά τον τραυματισμό του διακομίστηκε στον Ευαγγελισμό, όπου εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο. Παράλλήλα, την ίδια ώρα έξω από νοσοκομείο αναπτύχθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο τρομοκράτης έχει τραυματιστεί στην ωμοπλάτη και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση, με τις πληροφορίες να λένε ότι το τραύμα του είναι σοβαρό.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι πριν από τη συμπλοκή, ο καταζητούμενος έως σήμερα το μεσημέρι τρομοκράτης είχε θεαθεί σε κατάστημα με είδη κάμπινγκ, στη συμβολή των οδών Ερμού και Αθηνάς. Κατά τις ίδιες πληροφορίες μία υπάλληλος παρατήρησε ότι έφερε όπλο και πως ήταν μεταμφιεσμένος και χωρίς να γνωρίζει για ποιον πρόκειται, ειδοποίησε τηλεφωνικά την αστυνομία.

Μετά το τηλεφώνημα άρχισε να σφίγγει γύρω του ο κλοιός των αστυνομικών και στην προσπάθεία το να διαφύγει, ο Μαζιώτης κινήθηκε προς την Ερμού, όπου σημειώθηκε η συμπλοκή που οδήγησε στον τραυματισμό του αστυνομικού και του ίδιου.

Το γεγονός ότι ο Μαζιώτης μπήκε στο κατάστημα με τα είδη κάμπινγκ, οδηγεί τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ στην εκτίμηση ότι ίσως να προετοίμαζε ληστεία ή κάποιο άλλο κτύπημα και πήγε για να πάρει υλικά που του έλειπαν.

Το ότι επέλεξε το κατάστημα της συγκεκριμένης περιοχής εκτιμούν, επίσης, έγινε για να είναι κοντά στην επιλογή του και για ν΄ αποφύγει τον κίνδυνο να έχει …ανεπιθύμητες συναντήσεις κατά τη μεταφορά των υλικών από μεγάλη απόσταση.

Τελικά, τη συνάντηση που απεύχετο ο Μαζιώτης δεν την απέφυγε, αφού έπεσε επάνω στους αστυνομικούς που, συμπτωματικά, σήμερα ήταν κατά εκατοντάδες στο κέντρο της Αθήνας, αφού από το πρωί ήταν σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας γενικότερα.

Παράλληλα, ο Μαζιώτης έπεσε επάνω σε αστυνομικό που λειτούργησε άψογα, με επαγγελματισμό και ψυχραιμία, αφού πέτυχε, μέσα στην καρδιά της Αθήνας, με δεκάδες κόσμου γύρω – γύρω, να σταθμήσει γεγονότα και καταστάσεις και να θέσει εκτός μάχης, με ελαφρούς τραυματισμούς πολιτών, τον επικίνδυνο και αδίστακτο όπως απεδείχθη από τον τρόπο που ενήργησε πυροβολώντας μέσα σε κόσμο για να μη συλληφθεί, τρομοκράτη.

Αμέσως μετά τη σύλληψη του Μαζιώτη η ΕΛ.ΑΣ έβαλε σε εφαρμογή ένα δεύτερο σχέδιο, αυτό της σύλληψης συνεργών του, αλλά και ατόμων που του παρείχαν κατάλυμα από την ημέρα που είχε δραπετεύσει.

Ελέγχονται περιοχές στις οποίες οι αστυνομικοί έχουν υποψίες ότι διέμενε, καθώς και διαμερίσματα στα οποία ενδεχομένως ο τρομοκράτης να έχει κρύψει οπλισμό.

Όσον αφορά σε τυχόν συνεργούς του τρομοκράτη, καταστηματάρχες της περιοχής στην οποία σημειώθηκε η συμπλοκή ανέφεραν ότι μόλις έπεσαν οι πρώτοι πυροβολισμοί, είδαν να φεύγουν προς διαφορετικές κατευθύνσεις τρία άτομα.

Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη Μαζιώτη οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ένας οδηγός ταξί, στο αυτοκίνητο του οποίου μπήκε για λίγο, στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο καταζητούμενος έως πρότινος τρομοκράτης.

Η προσαγωγή του έγινε προκειμένου να εξακριβωθεί εάν έχει κάποια σχέση με τον τρομοκράτη ή πέρασε τυχαία από το σημείο την ώρα του σοβαρού περιστατικού.

Ο Νίκος Μαζιώτης και η σύντροφός του Πόλα Ρούπα είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους πριν από δύο χρόνια μετά τη λήξη του 18μηνου της προφυλάκισής τους. Ωστόσο, είχαν παραβιάσει τους όρους και τα ίχνη τους είχαν χαθεί από τις 15 Ιουνίου 2012. Είχε επικηρυχθεί έναντι 1 εκατ. ευρώ, όπως επίσης και η Ρούπα.

Διαβάστε ακόμη:

Τα διεθνή ΜΜΕ για τη σύλληψη Μαζιώτη
Επανεμφάνιση με «ριπές» κατά Χριστόδουλου Ξηρού
Ο Μαζιώτης και οι πέντε επικηρυγμένοι της ΕΛΑΣ
Ο Μαζιώτης πίσω από τη ληστεία τράπεζας στην Αχαΐα

Το DNA πρόδωσε τον Μαζιώτη
Ο Μαζιώτης δράστης της ληστείας στα Μέθανα
Επανεμφάνιση με προκήρυξη – πρόκληση
Αφαντοι Μαζιώτης – Ρούπα
50 χρόνια σε Μαζιώτη – Ρούπα

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για την υπόθεση της αιματηρής ένοπλης συμπλοκής στο Μοναστηράκι, κατά την οποία φέρεται ότι, εκτός των άλλων, έχει τραυματιστεί ο καταζητουμένος για τρομοκρατική δράση, Νίκος Μαζιώτης.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, στην περιοχή, από το πρωί, ήταν σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της ΕΛΑΣ, με την επωνυμία “ΘΗΣΕΑΣ”, για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Ύστερα από πληροφορίες για ύποπτο άτομο σε κατάστημα Ερμού και Αθηνάς, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να του κάνουν έλεγχο, αλλά πυροβόλησε εναντίον τους, με αποτέλεσμα να γίνει ανταλλαγή πυροβολισμών. Ακολούθησε καταδίωξη και στην οδό Μητροπόλεως 44 έγινε δεύτερη συμπλοκή, κατά την οποία τραυματίστηκε στο πόδι ένας από τους αστυνομικούς και σοβαρά ο ύποπτος, ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα έχουν γνωστά μέχρι στιγμής, είναι ο Νίκος Μαζιώτης.

Σε νοσοκομείο της Αθήνας, σύμφωνα με πληροφορίες, για τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκαν και δύο τουρίστες, ένας Γερμανός και ένας Αυστραλός, οι οποίοι δεν διατρέχουν κίνδυνο. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει τραύμα στον μηρό, από σφαίρα.

Ο Νίκος Μαζιώτης, οποίος είναι σοβαρά τραυματισμένος στον ώμο νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό.

Κ. Τομαράς, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: