Του Πανίκου Παναγιώτου – www.philenews.com

Μήπως νιώθετε ότι δεν πάει καλά ο κόσμος; Όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου και ο ψυχρός πόλεμος άρχισε να μοιάζει μακρινό παρελθόν, ήταν δύσκολο να πιστέψουμε ότι, 25 χρόνια μετά, η ανθρωπότητα θα δοκιμαζόταν σε τέτοιο βαθμό από ανασφάλεια, πολέμους, εμφύλιες συρράξεις, τυφλές τρομοκρατικές ενέργειες, τεράστιο χάσμα πλουσίων-φτωχών και ανιστόρητους, ανήθικους, φανατικούς και κερδοσκόπους ηγέτες που αλληλοκατηγορούνται με ψευτιές και διπλοπροσωπίες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επικρίνει τον Ρώσο ομόλογό του για υποστήριξη των αυτονομιστών στην Ουκρανία και ο Πούτιν επικρίνει τον Ομπάμα για υποστήριξη των αντι-καθεστωτικών στη Συρία. Ο Βρετανός πρωθυπουργός καταγγέλλει τη Γαλλία που θα πουλήσει πολεμικά πλοία στη Ρωσία και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Φαμπιούς αντεπιτίθεται στον Κάμερον, υποστηρίζοντας ότι θα όφειλε πρώτα να κοιτάξει τα «του οίκου του» με τους Ρώσους ολιγάρχες.

Ο Ερντογάν μαίνεται εναντίον του Ισραήλ, αλλά συνεχίζει να εξοντώνει Κούρδους και να διατηρεί την απάνθρωπη κατοχή στην Κύπρο, ενώ τα πλοία του γιου του, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, μεταφέρουν πετρέλαιο από το Βόρειο Ιράκ στο Ισραήλ. Από την άλλη πλευρά, ο Νετανιάχου διακηρύσσει ότι η στρατιωτική επιχείρηση γίνεται για να προστατέψει τους πολίτες της χώρας του, αλλά ξεχνά ότι η χώρα του έκλεψε την ελευθερία και την ανεξαρτησία των Παλαιστινίων.

Η Μέρκελ επιβάλλει σκληρά μέτρα λιτότητας σε κράτη του ευρωπαϊκού Νότου για να εξυγιανθούν δήθεν οι οικονομίες τους, φροντίζοντας όμως να συγκεντρώνει τον πλούτο στη Γερμανία. Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα υποκρισίας, θρασύτητας και απληστίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Την ίδια στιγμή, βιώνουμε την «επιχειρηματολογία του λάθους». Από «λάθος» καταρρίφθηκε το μαλαισιανό αεροπλάνο και χάθηκαν 298 ψυχές. Από «λάθος» σκοτώνονται παιδιά και γυναίκες στην Γάζα. Από κάποιο «λάθος» χάνονται καθημερινά χιλιάδες ζωές. Ποιος όμως θα φέρει πίσω τους ανθρώπους που χάθηκαν από λάθη-εγκλήματα; Ποιος θα φέρει πίσω όσους αυτοκτόνησαν από απελπισία γιατί «λάθη» απατεώνων πολιτικών, τραπεζιτών και διεθνών «συμμοριών» τους είχαν κλέψει τα όνειρα; Ποιος θα ξαναδώσει χαρά σ’ αυτούς που έμειναν για να τους κλάψουν; Εύλογο λοιπόν το αρχικό ερώτημα. Πώς να πηγαίνει καλά αυτός ο κόσμος;

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: