Πήρε συγχαρητήρια από τον Αντώνη Σαμαρά




Τα θερμά συγχαρητήρια του πρωθυπουργού για τη γενναιότητα που επέδειξε στη συμπλοκή με τον Νίκο Μαζιώτη έλαβε διά τηλεφώνου χθες το απόγευμα ο τραυματίας αστυνομικός. Ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση που είχε με την Α. Μέρκελ στις Βρυξέλλες, τηλεφώνησε στον αστυνομικό προκειμένου να τον συγχαρεί για την αντίδρασή του και το υψηλό αίσθημα υπηρεσιακής ευθύνης που επέδειξε.

Ο κ. Σαμαράς του έδωσε συγχαρητήρια λέγοντας πως «μας έχεις κάνει όλους υπερήφανους και μακάρι να ενεργούσαν όλοι με τη δική σου αυτοθυσία και γενναιότητα». Ο αστυνομικός αρχικά ξαφνιάστηκε από το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού, ενώ στη συνέχεια τον ευχαρίστησε για τα καλά του λόγια. Από την πλευρά του ο Α. Σαμαράς του υποσχέθηκε πως όταν επιστρέψει στην Αθήνα θα τον συναντήσει και από κοντά.

Οδηγία Μέρκελ: Συνάντηση με τους προέδρους των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων είχε προχθές στο Ντουμπρόβνικ η καγκελάριος Μέρκελ, η οποία έκρινε ότι το θέμα της «ονομασίας και της ταυτότητας αποτελεί βάρος» και θα πρέπει να βρεθεί συμβιβαστική λύση μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΔΓΜ. Ο κ. Γκρούεφσκι στα Σκόπια προσπάθησε να δικαιολογήσει τα όσα είπε η κ. Μέρκελ, δεσμευόμενος και πάλι ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει συζήτηση για τη «μακεδονική ταυτότητα». Πάντως μέχρι το τέλος του μήνα μάλλον θα πραγματοποιήσει νέο γύρο συνομιλιών σε Αθήνα και Σκόπια ο μεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς, αλλά με το κλίμα που εκπέμπει ο κ. Γκρούεφσκι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Το Ποτάμι για τις παραλίες: «Προχωρημένη» καμπάνια… Με μηχανάκια και καλοκαιρινή αμφίεση (μαγιό κ.τ.λ.) οι εθελοντές του Ποταμιού θα εκδράμουν στις παραλίες της Αττικής προκειμένου να μοιράσουν φυλλάδια για τις θέσεις του κόμματος σχετικά με τον νόμο που προωθείται για τον αιγιαλό. Αυτές τις οδηγίες έλαβαν οι εθελοντές (όπως ονομάζονται τα μέλη του κόμματος) μέσω email προκειμένου να συμμετάσχουν στην εν λόγω καμπάνια. Μάλιστα, για τα φυλλάδια που θα μοιραστούν οι εθελοντές θα συστήνουν στους πολίτες να μην τα πετάνε μόλις τα διαβάζουν, αλλά να τα κάνουν… τασάκια για να προστατέψουν τις παραλίες από τα πεταμένα αποτσίγαρα… Επικεφαλής της εξόρμησης θα είναι φυσικά ο Στ. Θεοδωράκης, ο οποίος, κινούμενος επίσης με μηχανή, θα προσπαθήσει να επισκεφθεί όσο το δυνατόν περισσότερες παραλίες της Αττικής μπορεί. Στις οδηγίες δεν ξεκαθαρίζεται πάντως αν θα επιτρέπονται γρήγορες βουτιές για τους εθελοντές…

ΕΘΝΟΣ, www.ethnos.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: