Παράνομη η απεργία, σκληρές ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ




Παράνομη κρίθηκε τελικώς η απεργία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ από το Πρωτοδικείο Αθηνών, ύστερα από την προσφυγή που είχε καταθέσει η διοίκηση της εταιρείας. Το δικαστήριο κήρυξε παράλληλα καταχρηστικά κάποια από τα αιτήματα της κινητοποίησης.

Η ΔΕΗ «αναμένει την πλήρη συμμόρφωση προς τη δικαστική απόφαση», όπως αναφέρει σε χθεσινοβραδυνή της ανακοίνωση η επιχείρηση. Μετά την απόφαση τέθηκε σε ετοιμότητα το Εθνικό Τυπογραφείο, καθώς η κυβέρνηση έχει σκοπό να προχωρήσει στην επιστράτευση των απεργών, δίνοντας, πάντως, περιθώριο λίγων ωρών προκειμένου να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, εγκρίνεται η λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου το Σάββατο και την Κυριακή για υπηρεσιακούς λόγους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Εάν απεργοί της ΓΕΝΟΠ δεν συμμορφωθούν με την δικαστική απόφαση, τότε θα δοθεί εντολή να αρχίσει η έκδοση των φύλλων πορείας, όπως προβλέπεται στο νόμο για την επίταξη των υπηρεσιών τους και των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Η κυβέρνηση έχει κάνει γνωστό ότι θα προχωρήσει στο επόμενο βήμα της επιστράτευσης, καθώς δεν επιθυμεί να παραταθούν, πόσο μάλλον και για διευρυνθούν, τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε όλη τη χώρα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά επιλέγει το δρόμο του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης των αγώνων, αναφέρεται σε σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ. «Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οι οποίοι υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα της και το εθνικό συμφέρον, δεν τρομοκρατούνται.

Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για το κλίμα της κοινωνικής πόλωσης και της ακραίας πολιτικής σύγκρουσης που καλλιεργεί» υπογραμμίζεται στο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καλεί την κυβέρνηση «έστω και αυτή την ώρα να αποσύρει το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ και να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον ελληνικό λαό να αποφανθεί για τον χαρακτήρα της ΔΕΗ».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΚΕ

Η απόφαση του δικαστηρίου που κηρύσσει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ κινείται στο πλαίσιο της αντιδραστικής θεωρίας της κυβέρνησης, ότι δηλαδή οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αντιστέκονται και να αντιπαλεύουν αντιλαϊκές αποφάσεις, αναφέρεται σε σχόλιο του γραφείου τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την απόφαση του δικαστηρίου να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ.

«Ενάντια στις απειλές της κυβέρνησης χρειάζεται τώρα να εκφραστεί η στήριξη και η αλληλεγγύη όλου του λαού, που θα πληρώσει ακόμα πιο ακριβά την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της απελευθέρωσης του τομέα της ενέργειας, με στόχο την κατάργηση όλου του νομοθετικού και κοινοτικού πλαισίου που την προωθεί» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ .

ΠΗΓΗ: ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: