Ομπάμα: Τεράστιο το πρόβλημα με τα ασυνόδευτα παιδιά




Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε την Τετάρτη τους γονείς από τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής να μην στέλνουν τα παιδιά τους στις Ηνωμένες Πολιτείες παράνομα μέσω του Μεξικού.

«Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο ταξίδι και είναι πολύ απίθανο να επιτραπεί στα παιδιά τους να παραμείνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες» είπε ο Ομπάμα κάνοντας σαφή αναφορά στα 57.000 ασυνόδευτα παιδιά που κρατούνται στα σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών με το Μεξικό από τον Οκτώβριο.

Ο αμερικανός πρόεδρος κάλεσε επίσης το Κογκρέσο να περάσει το ταχύτερο το αίτημά του για κεφάλαια ύψους 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ώστε να αντιμετωπιστεί η εισροή των ασυνόδευτων παιδιών από την Κεντρική Αμερική.

Μετά από τη συνάντησή του με τον κυβερνήτη του Τέξας Ρίκ Πέρι ο Ομπάμα είπε ότι θα εξετάσει την ανάπτυξη της Εθνικής Φρουράς στα σύνορα, όπως έχει ζητήσει η πολιτεία του Τέξας. Ο Ομπάμα δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι προέτρεψε τον κυβερνήτη Πέρι να πιέσει τα μέλη του νομοθετικού σώματος του Τέξας που εκπροσωπούν την πολιτεία στο Κογκρέσο να υποστηρίξουν το αίτημα χρηματοδότησης που έχει υποβάλει ο Λευκός Οίκος.

ΠΗΓΗ: REUTERS, ANA-MPA, AFP

PHOTO: President Barack Obama whistles along to the music as he shoots pool with Colorado Gov. John Hickenlooper in Denver, Colorado, July 8, 2014. (Official White House Photo by Pete Souza)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: