Ο Λόφος του Λυκαβηττού στη Huffington Post




Στην Αθήνα της κρίσης αλλά και της χαράς της ζωής, με την αξιοπρέπεια που διακρίνει πάντα τους Έλληνες, αναφέρεται ο Michael Schuermann, σε άρθρο του στην HUFFINGTON POST με τίτλο «The Mountain of Athens».

Το κείμενο περιγράφει την Αθήνα της κρίσης, ενώ οι πολλές φωτογραφίες που το συνοδεύουν απεικονίζουν τον λόφο του Λυκαβηττού, που δεσπόζει στην πόλη. Γίνεται επίσης αναφορά στην ασφάλεια και στην καθαριότητα που επικρατεί στο κέντρο της πόλης.

Η κρίση, όπως επισημαίνεται, δύσκολα γίνεται αντιληπτή στον τουρίστα, εάν παραμείνει στο κέντρο της πόλης, κοντά στην Ακρόπολη, τους αρχαιολογικούς χώρους ή τους εμπορικούς δρόμους. Εάν όμως επιχειρήσει να ανέβει στο Λυκαβηττό και διασχίσει το Κολωνάκι, μια από τις πιο εύπορες περιοχές της πόλης, θα αντιληφθεί τις συνέπειες της κρίσης, καθώς τα περισσότερα καταστήματα έχουν κλείσει, ενώ τα ανοιχτά είναι στην πλειοψηφία τους παντοπωλεία και φούρνοι.

Παρ’ όλα αυτά, όπως επισημαίνει, η Ελλάδα δεν είναι σε καμιά περίπτωση μια θλιβερή χώρα. Ο κόσμος διατηρεί το κέφι του, με τη χαρά της ζωής που αποτελεί γνώρισμα των ανθρώπων της Μεσογείου και με την αξιοπρέπεια που αποτελεί τυπικό χαρακτηριστικό του Έλληνα.

http://www.huffingtonpost.com/michael-schuermann/walking-up-the-highest-mo_b_5566468.html?page_version=legacy&view=print&comm_ref=false

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: