Ο Ερντογάν ετοιμάζει …διεθνή δικαστήρια για την ηγεσία του Ισραήλ




Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα πιέσει το Ισραήλ να προσαχθεί ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου εάν συνεχίσει τις επιθέσεις στη Γάζα και κατηγόρησε την κυβέρνησή της χώρας αυτής ότι «σκορπάει το θάνατο».

Ο Ερντογάν —ο οποίος βρίσκεται σε προεκλογική εκστρατεία ενόψει της πρώτης απευθείας εκλογής του προέδρου της Τουρκίας από τους πολίτες, την 10η Αυγούστου— δήλωσε σε υποστηρικτές του στην πόλη Μερσίνη ότι «εάν το Ισραήλ συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά, θα πρέπει οπωσδήποτε (η ηγεσία του) να οδηγηθεί ενώπιον των διεθνών δικαστηρίων».

«Θα φροντίσουμε να συμβεί αυτό, η Τουρκία θα δώσει αγώνα γι’ αυτό», επέμεινε ο Ερντογάν, επευφημούμενος από τους οπαδούς του.

«Αυτή τη στιγμή η Χαμάς είναι έτοιμη για όλα ώστε να επιτευχθεί μια εκεχειρία. . . ο [Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς] είναι επίσης έτοιμος» να κάνει όποια παραχώρηση χρειαστεί, είπε εξάλλου ο Ερντογάν στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. «Αλλά το Ισραήλ ούτε καν το εξετάζει και σκορπάει θάνατο, χύνει αίμα», πρόσθεσε ο Ερντογάν στη συνέντευξή του, την οποία έδωσε στην τουρκική γλώσσα και προβλήθηκε σε μετάφραση από το δίκτυο σήμερα.

Ο ίδιος επέμεινε στις δηλώσεις με τις οποίες συνέκρινε τις ενέργειες του Ισραήλ με εκείνες του Χίτλερ και κατηγόρησε το κράτος αυτό ότι διαπράττει μια γενοκτονία. «Είναι ακατανόητο το γιατί η Δύση συνεχίζει να υπερασπίζεται το Ισραήλ και ο κόσμος παραμένει σιωπηλός. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να σιωπούμε και δεν θα σιωπήσουμε», επέμεινε ο Ερντογάν.

ΠΗΓΗ: REUTERS, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: