Κυρώσεις σε 11 Ρώσους πολίτες για την Ουκρανία




Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να προσθέσει άλλα έντεκα ονόματα στον κατάλογο των προσώπων στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις εξ αιτίας της ευθύνης τους στην ουκρανική κρίση, έγινε γνωστό από ευρωπαϊκές πηγές.

Υπάρχει “προκαταρκτική συμφωνία” που επετεύχθη μετά από διαπραγματεύσεις των πρεσβευτών των 28 κρατών-μελών, δήλωσε μια πηγή. Θα πρέπει να επισημοποιηθεί “μέσα στις επόμενες ημέρες”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με μία άλλη ευρωπαϊκή πηγή, οι πρεσβευτές συμφώνησαν επί της αρχής στην προσθήκη έντεκα ονομάτων αυτονομιστών της Ουκρανίας. Ήδη έχουν επιβληθεί κυρώσεις σε 61 φιλο-ρώσους αξιωματούχους οι οποίες περιλαμβάνουν το πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων και την απαγόρευση χορήγησης ταξιδιωτικής βίζας. Η ΕΕ συμφώνησε κατ `αρχήν να εγκρίνει νέες κυρώσεις από την 1η Ιουλίου και ενώ Γαλλία και Γερμανία προσπαθούν να διαπραγματευτούν μια λύση στην κρίση τόσο με την ουκρανική όσο και με τη ρωσική πλευρά.

Σε αυτό το πλαίσιο Βερολίνο και Παρίσι κάλεσαν χθες Τετάρτη τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο σε “αυτοσυγκράτηση” από στρατιωτικής πλευράς και ανακοίνωσαν νέα “επαφή” μέσα στις επόμενες ημέρες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, από τον οποίο επίσης ζητούν να “ασκήσει πίεση” προς τους αυτονομιστές και να τους οδηγήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

CNA, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: