Και ο κολοσσός bauMax εγκαταλείπει την Τουρκία μετά το Praktiker




Της ΑΝΝΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ – http://www.cna.org.cy/

Μετά το Praktiker την Τουρκία εγκαταλείπει και ο μεγάλος κολοσσός της Αυστραλίας bauMax ο οποίος εξειδικεύεται στα υλικά οικοδομών κλείνοντας ένα ένα τα καταστήματά του. Ήδη κατέβασε την πινακίδα του στο μεγάλο κατάστημά του 15 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων στην Κωνσταντινούπολη. Άλλα τρία καταστήματά του στην Τουρκία παραμένουν ανοιχτά, ωστόσο αναμένεται να κλείσουν και αυτά σύντομα.

Ο κολοσσός είχε μπει στην αγορά της Τουρκίας για πρώτη φορά το 2010 με 25 εκατομμύρια Ευρώ, ανοίγοντας καταστήματα της Samsun ενώ μέσα σε δύο χρόνια άνοιξε άλλα εφτά καταστήματα σε έξι πόλεις της Τουρκίας. Στόχος της εταιρείας bauMax ήταν να ανοίξει 50 καταστήματα μέχρι το 2018 και η επένδυσή της να φτάσει το ένα δισεκατομμύριο Ευρώ.

Τελικά όμως η bauMax αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τόσο την Τουρκία όσο και χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης επειδή απέτυχε. Η απόφαση να εγκαταλείψει την Τουρκία λήφθηκε έπειτα από τη ζημιά 126 εκατομμυρίων ευρώ που είχε το 2012.

Αυτή τη στιγμή παραμένουν δύο καταστήματα της εταιρείας σε δύο πόλεις της Τουρκίας, τα οποία αναμένεται να κλείσουν και αυτά σύντομα και έτσι η εταιρεία να εγκαταλείψει εντελώς την χώρα.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της bauMax στην Τουρκία Μάρτιν Έσολ δήλωσε πως μέχρι πριν από δύο χρόνια ήταν πολύ ικανοποιημένοι από το κατάστημά τους στην Κωνσταντινούπολη. “Το 2002 ανοίξαμε το πρώτο μας κατάστημα και είμασταν πολύ ικανοποιημένη από την Τουρκία.  Το θετικό οικονομικό κλίμα στην Τουρκία φαινόταν και από τους πελάτες αλλά και από τους συνεταίρους. Η Τουρκία ήταν μια χώρα που δώσαμε μεγάλη σημασία επειδή ήταν από τις πιο μεγάλες χώρες στις οποίες επενδύσαμε. Μέσα σε δύο χρόνια ανοίξαμε έξι καταστήματα και επεκταθήκαμε πολύ γρήγορα. Στα σχέδιά μας ήταν να επεκταθούμε τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολη πολύ γρήγορα”, ανέφερε ο Μάρτιν Έσολ.

Η εταιρεία bauMax είχε ιδρυθεί στην Αυστραλία πριν από 35 χρόνια και σήμερα διαθέτει πάνω από 150 καταστήματα σε όλο τον κόσμο και εργοδοτεί πάνω από 10 χιλιάδες πρόσωπα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: