Υποχωρούν οι μετοχές των τραπεζών και παρασύρουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια




Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται πτωτικά για πέμπτη συνεδρίαση, καθώς οι μετοχές των τραπεζών υποχώρησαν στο χαμηλότερο εφετινό τους επίπεδο, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Η μετοχή της πορτογαλικής τράπεζας Banco Espirito Santo κατρακύλησε 16%, παρασύροντας τον πορτογαλικό δείκτη μετοχών PSI 20 σε πτώση 4,1% – τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση που έχει σημειώσει από τον Αύγουστο του 2011.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx Europe 600 υποχωρούσε 1,2% και διεύρυνε τις 5ήμερες απώλειες του στο 3,7%, που είναι οι μεγαλύτερες από τον Μάρτιο. Οι επενδυτές σταθμίζουν τις αποτιμήσεις που είναι κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από το 2009, ενώ αυξάνεται η ανησυχία από τις ενδείξεις ότι η ανάκαμψη της Ευρωζώνης παραμένει εύθραυστη.

Ένας δείκτης τραπεζικών μετοχών της Ευρώπης κατέγραψε μείωση 2,2%, τη μεγαλύτερη από 19 βιομηχανικές ομάδες. Η εταιρεία Espirito Santo International εξετάζει να ζητήσει προστασία από τους πιστωτές της, εάν δεν μπορέσει να επιτύχει μία συμφωνία για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με τους βασικούς πιστωτές της, σύμφωνα με δημοσίευμα της πορτογαλικής εφημερίδας Diario. Οι τιμές των μετοχών στην Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα μειώνονται μετά την άνοδό τους κατά 13% στο πρώτο εξάμηνο του 2014, έναντι αύξησης κατά 2% στη Βρετανία, τη Γερμανία και την Γαλλία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: