Η Τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα τέλος Σεπτεμβρίου




«Παραγωγικές», χαρακτήρισε τις συζητήσεις που είχε η Τρόικα στην Αθήνα για την πορεία του “Ελληνικού Προγράμματος”. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στην Αθήνα το δεύτερο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες η επιστροφή μπορεί να αναβληθεί, καθώς είναι επιθυμία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να μειωθεί η παρουσία της Τρόικα στην Αθήνα, ακόμα και να “εξαφανιστεί”.

Οπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η ελληνική κυβέρνηση κατέληξε στο βάσιμο συμπέρασμα ότι η παρουσία της Τρόικα στην Αθήνα, προκαλεί ζημία παρά καλό, καθώς πέραν του γεγονότος ότι καθυστερούν οι εργασίες των υπουργείων, επηρεάζεται ψυχολογικά και ο λαός.

Σε σύντομη δήλωση που εξέδωσαν στις Βρυξέλλες, η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ επισημαίνουν ότι η τρόικα ολοκλήρωσε την επίσκεψη της στην Ελλάδα που είχε ως αντικείμενο την αποτίμηση των πρόσφατων εξελίξεων σχετικά με την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, ενόψει της επόμενης αξιολόγησης.

«Οι συναντήσεις ήταν παραγωγικές και συμφωνήθηκε ότι η Τρόικα, με την πλήρη σύνθεσή της, θα συνεχίσει τις συνομιλίες το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου», καταλήγει η δήλωση.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: