Οι Ελληνες στρέφονται στη συνδρομητική τηλεόραση




Οι Έλληνες απογοητευμένοι από την ποιότητα των προγραμμάτων των ελεύθερων τηλεοπτικών δικτύων στρέφονται ολοένα περισσότερο στη συνδρομητική τηλεόραση, προκαλώντας κινητικότητα στις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο, αναφέρει ανταπόκριση της Eleni Chrepa από την Αθήνα στο BLOOMBERG με τίτλο «Pay-TV Booms as Cash-Strapped Greeks Shun Depressing News Shows».

Η κόπωση που προκάλεσε η οικονομική κρίση και η αναπαραγωγή της από τα ΜΜΕ σε συνδυασμό με την μείωση των εισοδημάτων, που κατέστησε απαγορευτικές άλλες μορφές διασκέδασης, όπως τον κινηματογράφο, το θέατρο ή ακόμη και τις διακοπές, έστρεψε τους πολίτες στη συνδρομητική τηλεόραση, η οποία διπλασίασε τα τελευταία δύο χρόνια τους συνδρομητές της, σύμφωνα με τις δύο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο, τον OTE και τη Forthnet (Nova).

Ο αριθμός των συνδρομητών στη συνδρομητική τηλεόραση ανέρχεται σήμερα στις 760.000 -300.000 περισσότεροι από τα τέλη του 2012- εκ των οποίων οι 280.000 είναι στην ΟΤΕ TV.

Ο ΟΤΕ μάλιστα κατέθεσε στις αρχές του μήνα προσφορά εξαγοράς της Nova, με 300 εκ. ευρώ, την οποία εξετάζει η Forthnet. Ο ΟΤΕ, το 40% του οποίου ανήκει στην γερμανική Deutsche Telekom, δήλωσε ότι η προσφορά του είναι ελεύθερη βαρών (debt-free, cash-free) και ότι οι ελληνικές ρυθμιστικές αρχές πρέπει να εγκρίνουν τη συμφωνία. Όπως επισημαίνει ο Δημήτρης Μπίμπος, ειδικός αναλυτής στην IBG, με αυτή τη συμφωνία ο ΟΤΕ θα καταστεί ο μοναδικός πάροχος συνδρομητικής τηλεόρασης στην ελληνική αγορά και γι’ αυτό το παρατηρητήριο τηλεπικοινωνιών θα μπλοκάρει ενδεχομένως τη συμφωνία, καθώς δημιουργεί μονοπωλιακό καθεστώς.

http://www.bloomberg.com/news/2014-07-13/pay-tv-booms-as-cash-strapped-greeks-shun-depressing-news-shows.html

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: