Forbes: Νέα δυναμική της ελληνικής οινοποιείας




Μια διαφορετική προσέγγιση της ελληνικής οικονομικής κρίσης επιχειρεί η συνεργάτης του περιοδικού Forbes Cathy Huyghe  σε δημοσίευμα που φιλοξενείται στην ηλεκτρονική σελίδα του περιοδικού με τίτλο The Greek Economy Through the Lensofa Wine Glass, εξετάζοντας το πώς η κρίση έχει επηρεάσει την ελληνική οινοποιεία και εκφράζοντας την εκτίμηση ότι ο αντίκτυπος της κρίσης στην οινοποιεία έχει υπάρξει θετικός.

Έχοντας συνομιλήσει με τον επικεφαλής οινολόγο της Οινοποιείας Μπουτάρη Δρ Γιάννη Βογιατζή, η δημοσιογράφος κάνει τις εξής παρατηρήσεις:

  • Τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρείται μεγάλη αύξηση των εστιατορίων/μπαρ που σερβίρουν κυρίως κρασιά (winebars) καθώς και η κατανάλωση κρασιού με το ποτήρι, εξέλιξη που αποδίδεται στο γεγονός ότι ο κόσμος επιδιώκει να ξοδέψει λιγότερα χρήματα στις εξόδους του, ενώ ταυτόχρονα ανακαλύπτει την ποιότητα των οικονομικότερων εγχώριων κρασιών.
  • Η νεολαία που μέχρι πρόσφατα πάσχιζε να ξεφύγει από την οικογενειακή γεωργική επιχείρηση για μία δουλειά γραφείου, επιστρέφει σε αυτή, με αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια των οινοπαραγωγών. Η τάση αυτή συνδυάζεται και με την περισσότερο εξειδικευμένη γνώση περί οινολογίας αλλά και των διαφορετικών ποικιλιών σταφυλιών.
  • Αναπτύσσεται η λογική του οινοτουρισμού, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Σαντορίνη και με τη δημοσιογράφο να διερωτάται, καθώς επισκέπτεται τα πολυσύχναστα σοκάκια του νησιού, για «ποια οικονομική κρίση γίνεται λόγος;»

http://www.forbes.com/sites/cathyhuyghe/2014/07/17/the-greek-economy-through-the-lens-of-a-wine-glass/

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: