Ο δήμαρχος του Σικάγου Ράμ Εμάνουελ περιέγραψε ως «απαράδεκτη» τη βία που έπληξε τη μεγαλούπολη των Ηνωμένων Πολιτειών αυτό το Σαββατοκύριακο ημέρα εθνικής εορτής για τη χώρα, όπου 62 άνθρωποι πυροβολήθηκαν οι εννέα εκ των οποίων θανάσιμα, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Ο αριθμός των επιθέσεων και οι δολοφονίες είναι απλώς κάτι απαράδεκτο, και μας δείχνει ότι έχουμε ακόμα πολύ δουλειά να κάνουμε» είπε ο δήμαρχος του Σικάγου μιας πόλης που είναι ιδιαίτερα γνωστή για την αστική βία.

Η αστυνομία της μεγαλούπολης ανέφερε ότι το χρονικό διάστημα από αργά το απόγευμα της Πέμπτης έως την Κυριακή το βράδυ, υπήρξαν πενήντα διαφορετικά περιστατικά ένοπλης βίας. Αντιθέτως η εφημερίδα Chicago Tribune δίνει τη δική της εκδοχή με πιο αυξημένους αριθμούς καθώς αναφέρει 82 περιστατικά ένοπλης βίας από τα οποία 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι πέντε άνθρωποι χτυπήθηκαν από σφαίρες της αστυνομίας την Παρασκευή και το Σάββατο, μεταξύ των οποίων είναι και δύο έφηβοι, ηλικίας 14 έως 16 ετών οι οποίοι έπεσαν νεκροί επειδή αρνήθηκαν να πετάξουν τα όπλα τους. Ο αριθμός των ανθρωποκτονιών στο Σικάγο ήταν 415 νεκροί το 2013, κατά 88 λιγότεροι από ότι το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία από την τοπική αστυνομία, αλλά παραμένει ο υψηλότερος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΠΗΓΗ: AFP, APE-MPE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: