17 πολίτες σκοτώθηκαν από πυρά του πυροβολικού στην Ουκρανία




Δεκαεπτά πολίτες μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά σκοτώθηκαν στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών από πυρά του πυροβολικού στην πόλη Γκορλόβκα (Χορλίβκα), ένα από τα προπύργια των φιλορώσων αυτονομιστών 45 χιλιόμετρα βόρεια του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

«Δεκαεπτά κάτοικοι της Γκορλόβκα σκοτώθηκαν στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, μεταξύ αυτών και τρία παιδιά. Σαράντα τρεις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί», ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση του Ντονέτσκ σε ανακοίνωσή της.

Στην πόλη έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος μετά τον θάνατο την Κυριακή 13 πολιτών, ανάμεσά τους και τρία παιδιά, από τα πυρά εκτοξευτήρων ρουκετών Γκραντ.

Πολλά σπίτια αλλά και κυβερνητικά κτίρια στο κέντρο της Γκορλόβκα έχουν υποστεί ζημιές από οβίδες.

Πολλές οβίδες έπληξαν και το κτίριο του περιφερειακού νοσοκομείο Νο2, η μαιευτική κλινική του οποίου υπέστη τις περισσότερες ζημιές.

Ο ΟΗΕ κατήγγειλε τη χρήση βαρέων όπλων σε κατοικημένες περιοχές τόσο από τους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, όσο και από τον στρατό της χώρας, σε έκθεσή του που έδωσε χθες Δευτέρα στη δημοσιότητα στην οποία κάνει λόγο για περισσότερους από 1.100 νεκρούς στις μάχες που μαίνονται στην περιοχή από τα μέσα Απριλίου.

ΠΗΓΗ: AFP, APE-MPE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: