Μείωση του παγκόσμιου πληθωρισμού τον Ιούνιο




Σε άρθρο του Paul Hannon στην εφημερίδα Wall Street Journal με τίτλο «Global Inflation Eases in June», αναφέρεται ότι οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν άνοδο με ελαφρώς βραδύτερο ρυθμό μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως τον Ιούνιο, ενώ οι χαμηλότερες τιμές τροφίμων και οι σταθερές τιμές ενέργειας, άφησαν την Ευρώπη μόνη να αντιμετωπίζει πολύ χαμηλό πληθωρισμό.

Ο ΟΟΣΑ ανακοίνωσε, σήμερα Τρίτη, ότι το ετήσιο ποσοστό πληθωρισμού στις 34 χώρες μέλη του, παρέμεινε αμετάβλητο στο 2,1% κατά τον μήνα Ιούνιο, ενώ ο πληθωρισμός στις χώρες του G20 υποχώρησε στο 2,9% από το 3%. Η οικονομία των κρατών μελών του G20 αντιστοιχεί στο 90% της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, πέντε από τα μέλη του εμφάνισαν πτώση των τιμών στους 12 μήνες μέχρι τον Ιούνιο, και όλα βρίσκονται στην Ευρώπη: Εσθονία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Σλοβακία και Ουγγαρία. Επίσης, ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι ο πληθωρισμός σημείωσε άνοδο στον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και στις αναπτυσσόμενες οικονομίες όπως η Ρωσία και η Βραζιλία. Ο πληθωρισμός υποχώρησε στην Κίνα, την Ινδονησία και την Ιαπωνία, ενώ παρέμεινε αμετάβλητος στις ΗΠΑ και τη Νότια Αφρική.

http://online.wsj.com/articles/global-inflation-eases-in-june-1406628003

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: