“Αυτή η Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο”




Αυτή η Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκτίμησε ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης, σημειώνοντας ότι δεν είναι απαραίτητο ο επόμενος Πρόεδρος να είναι πολιτικό πρόσωπο.

«Δεν υπάρχει καμία προσωπικότητα σε αυτή τη χώρα που να μπορεί να αναδειχθεί στην Προεδρία; Πρέπει πάντοτε να αναζητούμε πολιτικό πρόσωπο;» διερωτήθηκε ο κ. Θεοδωράκης, μιλώντας στο MEGA.

Υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα ο ίδιος το αντιμετωπίζει θεσμικά. «Είμαι θεσμικός, όπως και η πλειονότητα του ελληνικού λαού» υπογράμμισε και σημείωσε ότι «πρέπει να υπάρξει συνεννόηση για το πρόσωπο που θα αναδειχθεί στο ύπατο αξίωμα».

Ερωτηθείς για τις κυβερνητικές συνεργασίες μετά τις εκλογές είπε πως «ο ελληνικός λαός θα τις καθορίσει με την ψήφο του», τόνισε ότι «αν το Ποτάμι ήθελε, θα είχε ήδη παρουσία μέσα στη Βουλή και μάλιστα με περισσότερους από δύο ή τρεις βουλευτές», επισήμανε, όμως, ότι δεν θα ήταν ηθικά πρέπον ένα κόμμα που δεν έχει κατέβει στις εκλογές να έχει κοινοβουλευτική παρουσία.

Σε ό,τι αφορά τους βουλευτές που συνομιλούν με το Ποτάμι, ο κ. Θεοδωράκης είπε πως τους ενώνουν κοινοί προβληματισμοί και πως συζητούν «όχι για το τι πρέπει να γίνει μέσα στο κόμμα, αλλά μέσα στην κοινωνία».

ΠΗΓΗ: Αν. Π., ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: