Η υγεία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη εξελίσσεται ομαλά είπε σήμερα ο θεράπων ιατρός του Προέδρου, Δρ Σάββας Καδής, στη παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, ο Δρ Καδής είπε ότι «η υγεία του Προέδρου εξελίσσεται ομαλά, είναι πολύ πολύ καλύτερα σήμερα σε σχέση με χθες. Η διάθεση του είναι πολύ καλή. Η πρώτη κουβέντα που μου είπε σήμερα είναι ότι (o ίδιος) μπήκε ξανά στις αγορές. Νιώθει και ο ίδιος πολύ καλύτερα. Φυσικά υπάρχει μια αδυναμία.

Ο εργαστηριακός έλεγχος έδειξε μεγάλη βελτίωση σε διάφορα πράγματα με τα οποία είχαμε μικροπροβλήματα χθες. Δεν έχουμε εντοπίσει ακριβώς την αιτία του προβλήματος, δηλαδή ποιο μικρόβιο έχει προκαλέσει την όλη κατάσταση. Σημασία έχει όμως ότι ανταποκρίνεται θετικότητα στη θεραπεία που παίρνει και αυτό φαίνεται τόσο από τον εργαστηριακό έλεγχο όσο και από τη διάθεση του».

Ερωτηθείς πότε θα πάρει εξιτήριο, ο Δρ Καδής είπε ότι «ελπίζουμε αν όλα πάνε καλά αύριο να πάρει εξιτήριο από το Νοσοκομείο, ίσως το απόγευμα.

Εννοείται ότι δεν θα επιστρέψει άμεσα στα καθήκοντα του, θα του συστήσουμε μια ανάπαυση, θα πρέπει να ακολουθήσει κάποια δίαιτα, αλλά όλα βαίνουν ομαλώς».

Πρόσθεσε ότι «σίγουρα θα χρειαστεί δυο τρεις μέρες ανάπαυση. Μας έχει εκπλήξει πολύ θετικά, είναι πολύ γερό σκαρί. Η βελτίωση ήταν θεαματική και πραγματικά η διάθεση και η θέληση του είναι απίστευτες».

Σε ό,τι αφορά τη θέμα της μετάβασης του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 25 Ιουνίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι για το θέμα αυτό «θα αποφασίσει ο Πρόεδρος».

— Γρήγορη ανάρρωση, ευχήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλαος Παπαδόπουλος. Σε γραπτή του δήλωση, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, κ. Παπαδόπουλος είπε χαρακτηριστικά, “εύχομαι ολόψυχα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη γρήγορη ανάρρωση από την περιπέτεια της υγείας του”.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Καλύτερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η κατάσταση της υγείας του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη είναι ελεγχόμενη και δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό δήλωσε το απόγευμα στους δημοσιογράφους ο θεράπων ιατρός του Δρ Σάββας Καδής,  Γαστρεντερολόγος – Παθολόγος, στην παρουσία του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Χριστοδουλίδη.

Στις δηλώσεις του για την κατάσταση της υγείας του Προέδρου Αναστασιάδη, ο Δρ Καδής ανέφερε ότι «σήμερα το μεσημέρι εισήχθη στο Αρεταίειο Νοσοκομείο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας τα οποία είχε τις τελευταίες λίγες μέρες. Είχε ένα διαρροϊκό σύνδρομο το οποίο τον κούρασε αρκετά και κρίναμε πως, λόγω του ότι τα συμπτώματα του συνεχίζονταν θα έπρεπε να μπει στο Νοσοκομείο για μια υποστηρικτική θεραπεία. Εχουν γίνει οι απαραίτητες εξετάσεις που γίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις, έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα, δεν υπάρχει οτιδήποτε ανησυχητικό. Από την άλλη θα πρέπει να δώσουμε τη θεραπεία που έχω αναφέρει, στον κ. Πρόεδρο ούτως ώστε να επανακτήσει τις δυνάμεις του και να επιστρέψει στα καθήκοντα του. Βασικά αισθάνεται μια αδυναμία που είναι φυσιολογική για τον καθένα μας σε τέτοιες περιπτώσεις και η θεραπεία αυτή έχει σκοπό να τον προφυλάξει από περαιτέρω προβλήματα».

Ερωτηθείς ο Δρ Καδής είπε ότι «ο Πρόεδρος δεν είναι αφυδατωμένος, αλλά προληπτικά λαμβάνει υγρά». Πρόσθεσε ότι έχουν σταλεί δείγματα «για διάφορες εξετάσεις και παίρνουν 24 με 48 ώρες τουλάχιστον αυτές οι καλλιέργειες για να μπορέσουμε να πούμε αν είναι ιογενής ή βακτηριογενής ή κάποιου άλλου είδους μόλυνση. Οι εξετάσεις αυτές στρέφονται προς διάφορες κατευθύνσεις, γίνονται πολύ συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν έχουμε κάνει κάτι το εξαιρετικό ή το ιδιαίτερο. Ακολουθείται το πρωτόκολλο, όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Αποτελέσματα, όμως, δεν έχουμε ακόμα για την αιτιολογία του προβλήματος».

Σε ερώτηση πότε θα πάρει εξιτήριο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο θεράπων ιατρός είπε ότι «είναι πολύ νωρίς ακόμα να το πούμε αυτό». Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος είναι ευδιάθετος και «είναι σε καλή κατάσταση. Απλώς δεν θα βιάσουμε τα πράγματα, θα δώσουμε χρόνο στη θεραπεία να δουλέψει και αναλόγως και των αποτελεσμάτων θα αποφασίσουμε. Αν είναι κάτι που θα το βρούμε αύριο, θα πάρει θεραπεία και αν νιώθει καλύτερα θα μπορεί να ξεκουραστεί μια δυο μέρες στο σπίτι και θα βγει γρήγορα από το Νοσοκομείο. Αν είναι κάτι για το οποίο θα χρειαστεί περαιτέρω ενδοφλέβια θεραπεία, ίσως να χρειαστεί να μείνει μια δυο μέρες περισσότερο στο Νοσοκομείο».

Κληθείς να πει αν εκτιμά πως το βεβαρημένο πρόγραμμα του Προέδρου Αναστασιάδη έχει συμβάλει στο να επιβαρυνθεί η κατάσταση της υγείας του, ο Δρ Καδής είπε ότι «το πρόγραμμα του είναι πολύ βεβαρημένο και αυτό παίζει ρόλο. Μια λοίμωξη για κάποιον άλλο που κάνει διακοπές θα  αντιμετωπιζόταν πολύ πιο εύκολα, για κάποιον άλλο με πολύ βεβαρημένο πρόγραμμα και που δουλεύει 16-20 ώρες τη μέρα αυτό σίγουρα παίζει ρόλο. Ίσως να είναι μια ευκαιρία να ξεκουραστεί μια δυο μέρες».

Πρόσθεσε ότι σήμερα μετά το μεσημέρι θα υπάρχουν αποτελέσματα κάποιων εξετάσεων και θα μπορεί να πει περισσότερα, σημειώνοντας ότι «η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Δεν υποπτευόμαστε κάτι σοβαρό, είναι κάτι που ο καθένας μας θα μπορούσε να αντιμετωπίσει».

Αναφερόμενος στην καλή διάθεση του Προέδρου Αναστασιάδης, ο Δρ Καδής είπε χαριτολογώντας ότι ο Πρόεδρος εξέφρασε επιθυμία να παρακολουθήσει τους ποδοσφαιρικούς αγώνες του Μουντιάλ.

Από την πλευρά του ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «η συνάντηση με τον κ. Ερογλου αναβλήθηκε και αναλόγως με το τι θα αποφασίσουν οι ιατροί θα δούμε και το θέμα της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που ξεκινά την Πέμπτη στις Βρυξέλλες», στην οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχει.

Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος ασκεί τα καθήκοντα του και από το Νοσοκομείο, ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε «φυσικά».

 Στο Αρεταίειο Νοσοκομείο βρίσκεται κοντά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η οικογένεια του, ενώ από τη στιγμή της εισαγωγής του στο Νοσοκομείο βρέθηκαν κοντά του οι στενοί του συνεργάτες Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χριστοδουλίδης,Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης και Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παναγιώτης Αντωνίου, ενώ τον επισκέφθηκαν ο Υπουργός Υγείας κ. Φίλιππος Πατσαλής, καθώς και άλλα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και συνεργάτες του.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Τα Ηνωμένα Εθνη, σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν “ότι λόγω της εισαγωγής στο νοσοκομείο του ηγέτη της ελληνοκυπριακής πλευράς Νίκου Αναστασιάδη, η συνάντηση που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 23 Ιουνίου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου”, στο Γραφείο Καλών Υπηρεσιών του ΟΗΕ, αναβάλλεται.

Ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Μισέλ Μποναρντό, αναφέρει ότι τόσο ο διαπραγματευτής για την ε/κ πλευρά Ανδρέας Μαυρογιάννης και όσο και ο διαπραγματευτής για την τ/κ πλευρά Κουντρέτ Οζερσάι αναμένεται να καθορίσουν νέα συνάντηση των ηγετών κατά τη συνάντησή τους στις 25 Ιουνίου στην προστατευόμενη από τα ΗΕ περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Στο νοσοκομείο ο Αναστασιάδης, αναβάλλεται η συνάντηση με τον κατοχικό ηγέτη

Αναβάλλεται η συνάντηση της Δευτέρας, 23 Ιουνίου, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ντερβίς Ερογλου λόγω της ασθένειας του Προέδρου Αναστασιάδη.

Οπως ανακοινώθηκε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας νοσηλεύεται με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στο Αρεταίειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία όπου εισήχθη σήμερα και κρατήθηκε για νοσηλεία και ιατρικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με νέα γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη, “λόγω ασθένειας του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος νοσηλεύεται με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας στο Αρεταίειο, η προγραμματισμένη για τις 23 Ιουνίου συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Ντερβίς Ερογλου αναβάλλεται”.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Στο  Αρεταίειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία εισήχθη σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ύστερα από συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κρατήθηκε για νοσηλεία και για ιατρικές εξετάσεις.

ΠΗΓΗ: Ενημέρωση Προεδρικού Μεγάρου, ΚΥΠΕ-CNA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: