Συναντήσεις ομογενών με Μπάιντεν και Κέρι




Συναντήσεις με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τον Υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, προγραμματίζουν να έχουν οι ομογενείς, στο πλαίσιο του 30ού συνεδρίου της ΠΣΕΚΑ, που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον από τις 15 μέχρι τις 17 Ιουλίου. Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ, μιλώντας την Πέμπτη το βράδυ, σε εκδήλωση προς τιμήν του οικονομικού ελεγκτή της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Τόμας Ντι Νάπολι.

Το συνέδριο της ΠΣΕΚΑ πραγματοποιείται ειδικά φέτος τον Ιούλιο, ώστε να συμπέσει με την 40ή επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ομογενείς πρόκειται να τιμήσουν σε ειδικές τελετές στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τους κύριους Μπάιντεν και Κέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν, μετά την επιστροφή του από την Κύπρο, έχει αποστείλει επιστολή στον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην οποία περιέχονται εκτενείς αναφορές στο Κυπριακό και στις κινήσεις που θα πρέπει να κάνει η Τουρκία και θα την ωφελήσουν.

«Πρέπει η αμερικανική κυβέρνηση να δει ότι η Τουρκία ολισθαίνει συνεχώς προς τον ισλαμικό φανταμενταλισμό», είπε ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, τονίζοντας ότι ενώ σήμερα βλέπουμε να επιβάλλονται κυρώσεις στη Ρωσία για τις επεμβάσεις της στην Ουκρανία, δεν έγινε το παραμικρό σε βάρος της Τουρκίας όλα αυτά τα χρόνια.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 100 ηγετικοί παράγοντες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, οι οποίοι πέραν των ενημερώσεων που θα έχουν στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αμερικανική πολιτική στο Κυπριακό, θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν την απογοήτευση της ομογένειας για την επί 40 χρόνια συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή και θα ζητήσουν την άσκηση πίεσης προς την Αγκυρα. Θα συναντηθούν επίσης με περίπου 50 εξέχοντα μέλη της Γερουσίας και της Βουλής.

Το απόγευμα της Τετάρτης 16 Ιουλίου πρόκειται να δοθεί συνέντευξη Τύπου, στα σκαλιά του Καπιτωλίου, στην οποία θα συμμετάσχουν και μέλη της Βουλής και της Γερουσίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΖΟΥΠΑΝΙΩΤΗΣ, CNA-ΚΥΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: