Σάντος: «Σεβόμαστε τον αντίπαλο, πάμε για νίκη με Κολομβία»




Με σεβασμό στην Κολομβία, αλλά και στο όνειρο της Εθνικής για μια καλή πορεία τοποθετήθηκε ο Φερνάντο Σάντος, λίγες ώρες πριν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ριχτεί στην μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Ήρθαμε για να υλοποιήσουμε ένα όνειρο», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός στην συνέντευξη Τύπου, εν όψει του αυριανού παιχνιδιού με τους Λατινοαμερικάνους.

«Φυσικά, ο πρώτος αγώνας συγκεντρώνει πολλές προσδοκίες κι αυτό σημαίνει πολύ άγχος. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, με δύσκολο αντίπαλο, που θέλει να συνεχίσει στην επόμενη φάση. Με σεβασμό στον αντίπαλο, θα πάμε για τη νίκη. Είμαστε μια ομάδα με επιμονή στο γήπεδο και θα παίξουμε για να νικήσουμε» ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Πορτογάλος τεχνικός.

«Πιστεύω ότι η Κολομβία έχει καλούς παίκτες. Είναι σημαντικός ο Φαλκάο και κάθε προπονητής θα τους ήθελε, αλλά δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει τον τρόπο παιχνιδιού τους. Ο Γκουτιέρες, ο Ζαπάτα, ο Πέρες είναι δυνατοί παίκτες. Αν παίξουμε μόνο άμυνα θα χάσουμε. Θα παίξουμε σε όλο το γήπεδο, έτσι παίζουμε πάντα. Εμείς θα παίξουμε για να κερδίσουμε, το ίδιο και η Κολομβία» ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του για τον αγώνα.

Στη συνέχεια ο κ. Σάντος απάντησε για:

Το επίτευγμα 2004: «Αυτά έγιναν το 2004. Το 2004 το θυμόμαστε όλοι, όπως θυμόμαστε την πρώτη φορά που η Βραζιλία κέρδισε, τον Πελέ. Το 2004 ήταν ένα σημαντικό κατόρθωμα. Λίγες χώρες με το μέγεθος της Ελλάδας έχουν καταφέρει κάτι τέτοιο. Όταν πετυχαίνεις ένα όνειρο θες να το ξανακάνεις. Ήρθαμε εδώ για να υλοποιήσουμε ένα όνειρο».

Την κλήση του Μήτρογλου: «Αγωνίστηκε δύο μήνες το 2014. Είχα την ευκαιρία να τον παρακολουθήσω να παίζει στο αγγλικό πρωτάθλημα. Είναι παίκτης με σημαντικά προσόντα που είναι απαραίτητα για την Εθνική. Έπρεπε να ήταν εδώ. Δεν έχει ακόμη το 100%, αλλά μέρα με τη μέρα θα είναι κοντά στο 100%”.

Τις κλιματολογικές αλλαγές στη Βραζιλία: «Βρισκόμαστε σε μια χώρα με διαφορετικό κλίμα, αλλά δεν μας απασχολεί αυτό. Στην Ελλάδα άλλωστε έχει πιο πολύ ζέστη σήμερα. Στο Μπέλο Οριζόντε τα πράγματα δεν είναι άσχημα, όπως επίσης στο Νατάλ και στη Φορταλέσα που παίζουμε τους άλλους δύο αγώνες».

Τη διοργανώτρια του Μουντιάλ: «Γνωρίζω καλά τη Βραζιλία. Ο γιος μου έμεινε εδώ τρία χρόνια. Είναι φανταστική χώρα για να μένεις και να ζεις. Είναι συναρπαστικό το συναίσθημα του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Το σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα είναι εδώ. Θέλω να πάρω μαζί μου το καθήκον που έχω έναντι της Ελλάδας και του ελληνικού λαού».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: