Σαλπιγγίδης: Ατυχοι – Ολοι δίπλα στο Γκέκα




Έμελλε ο Φάνης Γκέκας να γνωρίσει την πικρή στιγμή ενός χαμένου πέναλτι στην ψυχοφθόρα διαδικασία του αγώνα με την Κόστα Ρίκα. Ήταν ο μοναδικός που αστόχησε κι αυτό ήταν καθοριστικό για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τα προημιτελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Αμέσως μετά τον αποκλεισμό, γέμισαν με δάκρυα τα μάτια του και έδειχνε σαν χαμένος μέσα στο γήπεδο και μετά μέσα στα αποδυτήρια. Απαρηγόρητος, είδε ωστόσο όλους τους συμπαίκτες του ανεξαιρέτως, να τρέχουν και να τον αγκαλιάζουν. Όλη η ομάδα στάθηκε στο πλευρό του, και την συμπαράστασή τους προς τον Γκέκα εξέφρασαν με δηλώσεις τους όλοι οι παίκτες της Εθνικής.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ: «Εμείς είχαμε μεγάλη ατυχία και η αντίπαλη ομάδα είχε έναν μεγάλο τερματοφύλακα. Σήμερα η τύχη μας γύρισε την πλάτη. Γιατί εμείς θα έπρεπε να είχαμε προκριθεί με βάση την εικόνα του αγώνα. Ο Νάβας έκανε σωτήριες επεμβάσεις. Αυτός κράτησε την Κόστα Ρίκα».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: «Δώσαμε μια χαρά στον κόσμο. Το θέλαμε πολύ. Ο κόσμος ήθελε να δει την ομάδα και στα προημιτελικά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Ήμασταν καλύτεροι και οι Κοσταρικανοί προσπάθησαν για να στείλουν το ματς στα πέναλτι. Αυτή η ομάδα θέλει δουλειά και ψυχή. Όλοι οι Έλληνες αυτό θέλουν να βλέπουν. Αυτές οι στιγμές είναι πάντα δύσκολες, ειδικά όταν έρχονται μετά από μια τέτοια ήττα. Αυτή η ομάδα είναι μεγάλη και όλοι πλέον έχουν απαιτήσεις. Το Μουντιάλ όμως τελείωσε για εμάς και πρέπει να κοιτάξουμε τη νέα σελίδα που ανοίγει από Σεπτέμβρη. Θυμόμαστε όλοι πως ήταν το ποδόσφαιρό μας πριν το 2004. Έχουμε αποδείξει πλέον ότι μπορούμε να παίξουμε μπάλα. Ακόμα και στα μπαράζ, όχι μόνο στα ματς του Μουντιάλ. Κάναμε πολλές ευκαιρίες, σε όλα τα ματς. Ακόμα και σ’ αυτό με την Κολομβία, παρότι χάσαμε, είχαμε ευκαιρίες».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «Κάναμε μια υπερπροσπάθεια. Ήμασταν καλύτεροι μέχρι το τελευταίο λεπτό της παράτασης, αλλά δυστυχώς μας έλειψε το δεύτερο γκολ. Είχαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά ο τερματοφύλακας της Κόστα Ρίκα ήταν ο ήρωας της βραδιάς. Δυστυχώς δεν σκοράραμε και πήγαμε στα πέναλτι. Εκεί θέλει τύχη. Ήμασταν άτυχοι και δεν προκριθήκαμε για ένα χαμένο πέναλτι. Το θετικό από όλη τη διοργάνωση που ήταν και το πιο όμορφο, είναι ότι βγήκε ο κόσμος στο δρόμο για να πανηγυρίσει. Δώσαμε χαρά στους Έλληνες. Φυσικά και θέλαμε να δώσουμε και σήμερα. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια και όχι το αποτέλεσμα. Αλλά, δυστυχώς δεν καταφέραμε».

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: «Το ποδόσφαιρο έχει λίγες χαρές και πολλές λύπες. Σήμερα αξίζαμε να νικήσουμε, αλλά όταν χάνεις τις ευκαιρίες που έχεις και πας στα πέναλτι, τότε η ομάδα που αγωνιζόταν τόση ώρα με δέκα παίκτες, αποκτά προβάδισμα. Σε αυτά τα ματς υπάρχουν και προσωπικότητες που τα κερδίζουν και τέτοιος είναι ο Νάβας. Ο Κραγκούνης είναι μια μεγάλη προσωπικότητα. Κάποτε έρχεται το τέλος. Όπως και τα άλλα παιδιά, αφήνει μια μεγάλη παρακαταθήκη και είναι παράδειγμα. Ο ελληνικός λαός πρέπει να έχει ψηλά το κεφάλι και να είναι περήφανος. Δώσαμε και την καρδιά μας».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «Προσπαθήσαμε και δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, αλλά όταν φτάνεις στο σημείο μηδέν δεν μπορείς να πεις κάτι άλλο και εκεί είναι πλέον καθαρά η τύχη. Προσπαθήσαμε, είχαμε ευκαιρίες, αλλά δεν καθαρίσαμε το ματς στα 120, ενώ το μπορούσαμε. Ο στόχος μας ήταν να νικήσουμε. Η Κόστα Ρίκα στο μοναδικό σουτ στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε το γκολ. Προσπαθήσαμε, κάναμε ευκαιρίες, ισοφαρίσαμε, αλλά στο υπόλοιπο διάστημα ενώ είχαμε ευκαιρίες, δεν τα καταφέραμε. Δεν ρίχνουμε ευθύνες σε κανέναν. Και ο Σάντος και ο Καραγκούνης είναι μεγάλο κεφάλαιο και οι δύο. Ενας προπονητής που έφερε επιτυχίες και ένας παίκτης που μαζί με τον Κατσουράνη είναι οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές της δεκαετίας. Κρίμα αλλά έφτασε στην ηλικία που πρέπει να σταματήσει. Συνεχίζουμε σαν ομάδα με νέο προπονητή να φέρουμε κι άλλες επιτυχίες».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: