Σκουρλέτης: Σας καταγγέλλω – Βούλτεψη: Λέτε αστεία




Αξιόπιστες απαντήσεις από την κυβέρνηση στις καταγγελίες για παρακολούθηση του τηλεφώνου του, ζήτησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε δηλώσεις του σήμερα στον «ΣΚΑΙ».

Την καταγγελία είχε κάνει ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και σήμερα εξήγησε: «Στο τέλος της ομιλίας μου, στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, έκανα συγκεκριμένη αναφορά ότι το τελευταίο διάστημα και την περίοδο των ευρωεκλογών είχα τεραστία δυσκολία επικοινωνίας… Έπεφτε η γραμμή σε συγκεκριμένες περιοχές και στα δύο τηλέφωνά μου, στα γραφεία μας και το σπίτι μου, μιλώντας με τον Αλέξη Τσίπρα, με στελέχη ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και δημοσιογράφους».

Ο κ. Σκουρλέτης πρόσθεσε: «Σήμα υπάρχει, δεν πέφτει η γραμμή, παύω να ακούω τον συνομιλητή μου. Είναι ενδείξεις συνακρόασης αυτές. Θέλω αξιόπιστες απαντήσεις για το τι γίνεται στο θέμα των παρακολουθήσεων… Υπάρχει αδυναμία από την κυβέρνηση να εξηγήσει ποιος χρησιμοποιεί και υπό ποιες συνθήκες τις συσκευές παρακολούθησης, τα λεγόμενα “βαλιτσάκια”».

Απαντώντας σε πρόσκληση να τον ενημερώσει για το θέμα, που του απεύθυνε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε: «Έκανα δημόσια αναφορά, πολύ ευχαρίστως να την επιβεβαιώσω και στον κ. Κικίλια».

Απαντώντας και στη χθεσινή ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σ. Βούλτεψη, για το συγκεκριμένο θέμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Χάνει την ψυχραιμία της και αυτοενοχοποιείται». «Δεν είπα ότι με κάλυψη της κυβέρνησης γίνονται παρακολουθήσεις, ανέφερα ένα γεγονός…».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, με παρέμβασή της στον ΣΚΑΙ, χαρακτήρισε αστεία όσα λέγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ περί παρακολουθήσεων.

«Αυτά που λέτε στους συντρόφους σας είναι αστεία» είπε απευθυνόμενη στον Π. Σκουρλέτη η κ. Βούλτεψη, ενώ για το δημοσίευμα των “ΝΕΩΝ” σημείωσε ότι η κυβέρνηση έδειξε ευαισθησία, καθώς υπήρξε ανακοίνωση του υπΕξ και σχετικό διάβημα διαμαρτυρίας προς την γερμανική πλευρά.

«Τότε δεν είχα ακόμη αναλάβει καθήκοντα και γι αυτό και δεν υπήρξε δική μου αντίδραση» συμπλήρωσε και παράλληλα διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι «δεν υπάρχει εντολή από την κυβέρνηση για την παρακολούθηση ούτε του κ. Τσίπρα ούτε του κ. Σκουρλέτη ούτε κανενός Έλληνα πολιτικού ή πολίτη».

Στην αντίδραση του κ. Σκουρλέτη να ζητήσει συγγνώμη για τις βαριές εκφράσεις περί ψεύδους και συκοφαντίας, η κ. Βούλτεψη, αφού παρέπεμψε στην αναφορά του για αδίστακτους αντιπάλους -μας αποκαλείτε αδίστακτους, είπε χαρακτηριστικά- τόνισε ότι δεν θα χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις όταν δεν υπάρχει πρόκληση.

Για το ίδιο θέμα, το ΕΘΝΟΣ έγραψε στην ιστοσελίδα του:

Ο αρμόδιος υπουργός, Δημοσίας Τάξης, Βασ. Κικίλιας κάλεσε το πρωί τον Πάνο Σκουρλέτη να καταθέσει τα στοιχεία που τυχόν έχει και να τον ενημερώσει, ενώ η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, έκανε λόγο χθες για ψεύδη και συκοφαντίες.

Συγκεκριμένα, την καταγγελία για υποκλοπές είχε κάνει χθες ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και σήμερα, μιλώντας στον Σκάι, εξήγησε: «Στο τέλος της ομιλίας μου, στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, έκανα συγκεκριμένη αναφορά ότι το τελευταίο διάστημα και την περίοδο των ευρωεκλογών είχα τεραστία δυσκολία επικοινωνίας… Έπεφτε η γραμμή σε συγκεκριμένες περιοχές και στα δύο τηλέφωνά μου, στα γραφεία μας και το σπίτι μου, μιλώντας με τον Αλέξη Τσίπρα, με στελέχη ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και δημοσιογράφους».

Απαντώντας σε πρόσκληση να τον ενημερώσει για το θέμα, που του απεύθυνε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε: «Έκανα δημόσια αναφορά, πολύ ευχαρίστως να την επιβεβαιώσω και στον κ. Κικίλια».

Απαντώντας και στη χθεσινή ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη, για το συγκεκριμένο θέμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Χάνει την ψυχραιμία της και αυτοενοχοποιείται. Δεν είπα ότι με κάλυψη της κυβέρνησης γίνονται παρακολουθήσεις, ανέφερα ένα γεγονός…».

Νωρίτερα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, κάλεσε τον Πάνο Σκουρλέτη να καταθέσει ό,τι στοιχεία έχει σχετικά με τις καταγγελίες του ότι παρακολουθούν τις συνομιλίες ηγετικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να έχουν υπάρξει τέτοια περιστατικά.

«Είμαι οχτώ ημέρες υπουργός (…) δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή μου κάτι τέτοιο… Ο κ. Σκουρλέτης είναι ένας σοβαρός άνθρωπος τον γνωρίζω…Θα τον καλέσω να καταθέσει αν έχει κάποια στοιχεία. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα γίνει ό,τι προβλέπεται από το νόμο. Δεν μπορώ να πω ότι “συμβαίνει δεν συμβαίνει” δεν θέλω να λεω μεγάλα λόγια» δήλωσε επίσης στον Σκάι ο κ. Κικίλιας.

Χθες πάντως η κυβέρνηση διέψευσε κατηγορηματικά τις καταγγελίες του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την αναφορά του και είπε: «Το ψεύδος και η συκοφαντία είναι το ανώτατο στάδιο του γκεμπελισμού. Είναι προφανές πως “αδίστακτοι” είναι μόνο εκείνοι που εκτοξεύουν “καταγγελίες” χωρίς καμία βάση, με πρώτον τον ίδιο τον κ. Σκουρλέτη που έχει τεθεί επικεφαλής αυτής της συκοφαντικής εκστρατείας».

Και συνέχισε: «Είναι φανερό ότι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, έχοντας υπ’ όψη τους καθεστώτα τα οποία έχουν μεγαλουργήσει σε τέτοιου είδους μεθόδους και τα οποία εμφανίζουν ως πρότυπα ανάλογα με το ποια συνιστώσα παίρνει τον λόγο».

ΠΗΓΗ: ANA-MPA – www.amna.gr, ΕΘΝΟΣ – www.ethnos.gr – Φωτογραφία ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: