Σάντος: Βγείτε στους δρόμους… – Ο Σαμαράς πρώτος των πρώτων




Ο Γιώργος Σαμαράς, που έκανε την ασίστ από την οποία προήλθε το πρώτο γκολ της εθνικής και στο 93΄ ήταν αυτός που με το πέναλτι έστειλε την Ελλάδα στους «16» του Μουντιάλ, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα.

Φερνάντο Σάντος (προπονητής εθνικής ομάδας): «Θεωρήσαμε ότι έπρεπε να παίξουμε με τρεις επιθετικούς που θα ήταν πιο κινητικοί και η στρατηγική μας πέτυχε. Θα παίξουμε για να προκριθούμε στα προημιτελικά. Δεν είμαι από εκείνους που πανηγυρίζουν με μία νίκη. Πριν από μερικές ημέρες δεν είμαστε τίποτα, αλλά τώρα ξαφνικά πρέπει να προκριθούμε στα προημιτελικά. Είμαστε μετριοπαθείς, δεν πετάμε στα σύννεφα και το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πως θα τα δώσουμε όλα διότι θέλουμε πολύ να περάσουμε. Οι Έλληνες φίλαθλοι πρέπει να βγουν απόψε στους δρόμους για να πανηγυρίσουν διότι το αξίζουν».

Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ποδοσφαιριστής εθνική ομάδας): «Εμείς δεν έχουμε σκοπό να απαντάμε στους επικριτές μας. Το ποδόσφαιρο έχει και καλές και κακές στιγμές. Με όσες αναποδιές κι άν έχουμε παλεύουμε για την χώρα μας. Αφήσαμε τους επικριτές στην άκρη και πήραμε μια τεράστια πρόκριση για όλους τους Έλληνες και φυσικά το απολαμβάνουμε.»

ELLADA-ETHNIKH-SANTOS03-24june2014

Γιώργος Καραγκούνης (αρχηγός εθνικής ομάδας): «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πήραμε αυτό που θέλαμε. Ήρθαμε για να περάσουμε κάτι που δεν είχαμε καταφέρει ποτέ. Το πετύχαμε με εμφατικό τρόπο, ήμασταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο. Το γκολ ήρθε στο τέλος, αλλά έτσι ήταν πιο γλυκό. Είμαστε χαρούμνενοι και περιμένουμε το επόμενο ματς με την Κόστα Ρίκα. Είμαστε φιλόδοιξοι. Στα τελευταία 10 λεπτά όλοι θέλαμε να υπάρξει δικαιοσύνη, καθώς με μία φάση μας ισοφάρισαν. Με τη βοήθεια του Θεού στο τέλος πήραμε αυτό που αξίζαμε και είμαστε χαρούμενοι που κάναμε όλους τους Έλληνες περήφανους. Μακάρι να μείνουμε εδώ για πολύ καιρό. Τώρα που περάσαμε κι εμείς το Μουντιάλ είναι ακόμη πιο υπέροχο. Η καρδιά του Έλληλα μίλησε και σήμερα.»

Ανδρέας Σάμαρης (διεθνής παίκτης): «Θέλαμε να κάνουμε υπερήφανους όλους τους Έλληνες, το καταφέραμε. Τα δώσαμε όλα στο γήπεδο. Προσωπικά έκανα ό,τι μου είπε ο προπονητής. Θεωρώ ότι γράψαμε ιστορία και αυτή η πρόκριση αποτελεί μια δικαίωση για όλους. Είμαι περήφανος για το πρώτο μου γκολ σε μεγάλη διοργάνωση. Απέναντί μας είχαμε παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Τους σεβαστήκαμε, αλλά δεν φοβηθήκαμε και νικήσαμε δίκαια».

Σωκράτης Παπασταθόπουλος (διεθνής παίκτης): «Θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της εθνικής ομάδας μετά το 2004. Ξέραμε τι θέλαμε στο γήπεδο και είχαμε καλή παρουσία με πολλές ευκαιρίες. Στη ζωή όταν αξίζεις κάτι, ο Θεός στο δίνει και έτσι έγινε απόψε. Είχαμε τρία δοκάρια αξίζαμε τη νίκη και την πήραμε δίκαια. Θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει κι άλλα γκολ και ευελπιστούμε και στο επόμενο παιχνίδι να παρουσιάσουμε καλύτερο πρόσωπο. Αφιερώνω τη νίκη πρώτα απ’ όλα στην ομάδα και μετά στην οικογένειά μου. Αντέξαμε πολλά, ξεπεράσαμε τα όποια προβλήματα και δικαιωθήκαμε.»

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (διεθνής παίκτης): «Είχαμε απίστευτη απόδοση, τρία δοκάρια, σουτ, ευκαιρίες, παίξαμε ωραίο ποδόσφαιρο. Δείξαμε σε όλους τι μπορεί να προσφέρει ατομικά ο καθένας και τι γίνεται όταν υπάρχει τέτοιο στο σύνολο. Δεν υπάρχουν μυστικά. Έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας και προχωράμε».

ΠΗΓΗ: Αθηναϊκό Πρακτορέιο, ANA-MPA – Φωτογραφία ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: