Αμπάς στους απαγωγείς των Ισραηλινών: Θέλετε να μας καταστρέψετε…




Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κατηγόρησε σήμερα τους υπεύθυνους της απαγωγής των τριών ισραηλινών εφήβων, τονίζοντας ότι θέλουν να “καταστρέψουν τους Παλαιστίνιους”.

“Αυτός που απήγαγε τους τρεις νεαρούς Ισραηλινούς προσπαθεί να μας καταστρέψει και θα κληθεί να λογοδοτήσει”, δήλωσε ο Αμπάς κατά την έναρξη σήμερα στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας της συνεδρίασης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας.

Ο Μαχμούντ Αμπάς δεσμεύθηκε για μη προσφυγή στα όπλα κατά των Ισραηλινών. “Είναι προς το συμφέρον μας να έχουμε έναν συντονισμό στο θέμα της ασφάλειας με το Ισραήλ, διότι αυτό μας προστατεύει. Το δηλώνω ρητώς, δεν θα έχουμε ποτέ μια άλλη ιντιφάντα, η οποία θα ήταν καταστροφική για εμάς”, τόνισε.

Στη Γάζα, το ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς καταδίκασε με δριμύτητα τις δηλώσεις του παλαιστίνιου προέδρου θπέρ του συντονισμού με το Ισραήλ στον τομέα της ασφάλειας. “Οι δηλώσεις του Αμπάς για τον συντονισμό στον τομέα της ασφάλειας δεν δικαιολογούνται και βλάπτουν το εθνικό συμφέρον”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς Σάμι Αμπου Ζούχρι.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τη Χαμάς, υπό τον έλεγχο της οποία τελεί η Λωρίδα της Γάζας, για την απαγωγή στις 12 Ιουνίου των τριών ισραηλινών σπουδα στών κοντά σε συγκρότημα εβραϊκών οικισμών της Δυτικής Όχθης και επανέλαβε ότι θεωρεί τον Αμπάς “υπεύθυνο για κάθε επίθεση που προέρχεται από έδαφος που τελεί υπό παλαιστινιακό έλεγχο”.

Η Παλαιστινιακή Αρχή του Αμπάς διοικεί τους αυτόνομους τομείς στη Δυτική Όχθη, κατεχόμενο έδαφος από το Ι όπου κατοικούν 375.000 έποικοι στους εβραϊκούς οικισμούς.

Ο ισραηλινός στρατός συνέχισε σήμερα την επιχείρησή του κατά των μαχητών της Χαμάς στη Δυτική Όχθη, έκτη ημέρα της επιχείρησης “Φρουρός των αδελφών μας” για τον εντοπισμό των τριών Ισραηλινών. Τουλάχιστον 240 Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί, εκ των οποίων οι 65 στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

ΠΗΓΗ: AFP, APE-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: