Ο Φιντέλ αποθεώνει τον Μέσι και τον Μαραντόνα




Ο πρώην ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, έδωσε συγχαρητήρια στον Ντιέγκο Μαραντόνα για την τηλεοπτική ανάλυση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ «έβγαλε το καπέλο του» στον Λιονέλ Μέσι της Αργεντινής, που διατηρεί την ποιότητα στην ομάδα της «αλμπισελέστε».

Το μήνυμα του Κάστρο μεταδόθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας σε επίσημα ΜΜΕ της χώρας και υπενθύμισε σε όλους το πως η Κούβα και ο Κάστρο βοήθησαν τον Μαραντόνα να ξεπεράσει το πρόβλημα με τις ουσίες που τον ταλαιπωρούσε για πολλά χρόνια, όταν πήγε στο νησί για βοήθεια το 2000.

Ο Κάστρο, ο οποίος είναι πιο γνωστός φίλαθλος του μπέιζμπολ, έδωσε επίσης τα συγχαρητήριά του στον Μαραντόνα για την υποστήριξή του στον πρώην πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, ο οποίος πέθανε από καρκίνο τον Μάρτιο του 2013. «Κάθε μέρα έχω την ικανοποίηση να παρακολουθώ το πρόγραμμά σου στο “Telesur” για το Παγκόσμιο κύπελλο. Χάρη σε αυτό, μπορώ να παρατηρήσω το εξαιρετικό επίπεδο αυτού του παγκόσμιου σπορ. Όπως χαιρετώ εσάς, χαιρετώ και τον Μέσι, έναν εκπληκτικό αθλητή, ο οποίος δίνει δόξα στους ευγενείς ανθρώπους της Αργεντινής» έγραψε ο Κάστρο.

Ο Μαραντόνα, ο οποίος, αφότου ξεπέρασε τα προβληματά του, έγινε προπονητής της εθνικής ομάδας της Αργεντινής, τώρα εργάζεται ως αναλυτής δίπλα στον δημοσιογράφο Βίκτορ Ούγκο Μοράλες στο πρόγραμμα «De Zurda» στην τηλεόραση της Βενεζουέλας, που εκπέμπει και στην Κούβα.

REUTERS, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: