Μεγάλο τουριστικό αφιέρωμα στην Ελλάδα




Τετρασέλιδο τουριστικό αφιέρωμα στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, στα νησιά του Ιονίου και στην ελληνική κουζίνα, δημοσιεύει στο φύλλο της του Σαββατοκύριακου η αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε».

Όπως σημειώνεται στην αρχή του αφιερώματος, οι ίδιοι οι Έλληνες ασκούν σήμερα κριτική στις υψηλές τιμές του παρελθόντος, που δεν υπάρχουν πλέον, αλλά αντ΄αυτού ο καθένας καταβάλει προσπάθειες για να ικανοποιούνται οι επιθυμίες των επισκεπτών, εφόσον αυτές δεν είναι παράλογες, ενώ ένα που διατήρησαν οι Έλληνες στη διάρκεια της κρίσης είναι η υπερηφάνειά τους και η χαρά για τη ζωή.

«Η πρώτη και σημαντικότερη πόλη στα Βαλκάνια» είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος του αφιερωμένου στη Θεσσαλονίκη στο οποίο υπογραμμίζεται πως η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ελλάδας έχει όλα εκείνα, τα οποία άλλες πόλεις μόνον να ονειρευτούν μπορούν, δηλαδή μια υπέροχη θέση δίπλα στη θάλασσα, μια θαυμάσια παλιά πόλη, μια νέα, ζωντανή περιοχή γύρω από το λιμάνι και την ικανότητα να γεύεται όλες αυτές τις ποιότητες.

Στο δημοσίευμα υπάρχουν αναφορές στην ιστορία της Θεσσαλονίκης από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την εξέλιξή της στη διάρκεια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, τη σημασία της εβραϊκής της κοινότητας και τη βιομηχανική ανάπτυξή της.

Εκτενής αναφορά γίνεται στον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη και στο ασυμβίβαστο πνεύμα του με παραπομπές στην πολιτική που ασκεί μη διστάζοντας να κατονομάσει τα προβλήματα της πόλης και να συγκρουστεί με το κατεστημένο.

Σε ένα δεύτερο δημοσίευμα με τίτλο «48 αστικές ώρες στον Θερμαϊκό Κόλπο» παρουσιάζονται τα αξιοθέατά της, προτείνονται εστιατόρια, καφέ, ξενοδοχεία της πόλης όπως επίσης οι πολιτιστικές δραστηριότητες και προσφορές της.

Στο δημοσίευμα του αφιερώματος με τίτλο «Ανακαλύπτοντας την ιστιοπλοΐα και τη θάλασσα» περιγράφεται ένα τετραήμερο ταξίδι στα νησιά του Ιονίου με ιστιοφόρο με ειδικές αναφορές σε Κέρκυρα, Παξούς, Αντίπαξους, ενώ, στο επίσης ολοσέλιδο, δημοσίευμα «Οι πυλώνες της ελληνικής ζωής» γίνεται παρουσίαση της ελληνικής κουζίνας, καθώς και των εμπειριών από μια περιήγηση στις γύρω από την Ακρόπολη τοποθεσίες και στην περιοχή του Ψυρρή.

Δ. Δημητρακούδης, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: