Συνάντηση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα έχει σήμερα το μεσημέρι στην Πορτογαλία ο πρωθυπουργός και σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητήσουν την πορεία του ελληνικού προγράμματος αλλά και τις αλλαγές που μπορεί να γίνουν σε αυτό. Η αποκάλυψη έγινε από τη συνάδελφο Ράνια Τζίμα στο κεντρικό δελτίο του Mega.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο πολιτικών μετά τις ευρωεκλογές και όπως αναμένεται ο Αντώνης Σαμαράς θα βάλει στο τραπέζι τα “αγκάθια” του προγράμματος, τα αιτήματα της ελληνικής πλευράς για διορθώσεις και φοροελαφρύνσεις.

Ταυτόχρονα η ελληνική πλευρά πρόκειται να συζητήσει και το θέμα της παρουσίας της τρόικας στην Ελλάδα καθώς όπως έχουν τονίσει επανειλημμένα κυβερνητικοί παράγοντες, η τρόικα κάνει περισσότερη ζημιά και δεν βοηθάει στο να προωθήσει η κυβέρνηση τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

Για το ίδιο θέμα, το ΕΘΝΟΣ έγραψε στην ιστοσελίδα του:

Με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα συναντηθεί την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο εκδήλωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Λισαβόνα.

Ο κ.Σαμαράς θα γευματίσει με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, με τον οποίο θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, τις προόδους που έχουν σημειωθεί σε αρκετούς τομείς της ελληνικής οικονομίας αλλά και για τα σημεία εκείνα όπου υπάρχουν δυσκολίες.

Η συνάντηση του κ.Σαμαρά με τον κ.Σόιμπλε θα είναι η πρώτη επίσημη επαφή του πρωθυπουργού με ανώτερο αξιωματούχο της γερμανικής κυβέρνησης, μετά τις πρόσφατες εκλογές αλλά και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών το ζήτημα των διορθωτικών κινήσεων που θα πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος για να υπάρξει βελτίωση στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και κυρίως για να εξασφαλιστεί η επιτυχία του ίδιου του προγράμματος.

Στο παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο της Αλμπουφέιρα όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση θα βρίσκονται ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γίρι Κατάινεν.

Ο κ. Σαμαράς θα είναι ομιλητής στην εκδήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με αντικείμενο «Στρατηγική για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση 2014-2019».

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός θα τονίσει ότι η ΕΕ θα πρέπει να αναπτύξει πολιτικές για να βγει οριστικά από την κρίση ενισχύοντας την ανάπτυξη και την απασχόληση και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας κυρίως για τη νέα γενιά.

Θα αναφερθεί και στις εξελίξεις στην χώρα μας τονίζοντας ότι μετά από έξι χρόνια κρίσης που στοίχισαν στην ανάπτυξη και επέφεραν μείωση του βιοτικού επιπέδου η Ελλάδα έχει ήδη μπει σε φάση ανάκαμψης ενώ το 2014 θα κλείσει με, έστω και μικρό, θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο πρωθυπουργός θα έχει επίσης σειρά συναντήσεων με ηγέτες της ΕΕ.

Στο γεύμα που θα παρατεθεί περίπου στη μία το μεσημέρι, εκτός από τον κ.Σόιμπλε, θα μετάσχουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Γιόζεφ Ντολ, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ και ο γενικός γραμματέας του ΕΛΚ.

Το απόγευμα ο κ. Σαμαράς θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσος Κοέλιο, με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Γιόζεφ Ντόλ και με την αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βίβιαν Ρέντινγκ.

Το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο για τους ηγέτες που θα παραθέσει ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας.

ΠΗΓΗ: www.megatv.com, www.ethnos.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: