Κλίνσμαν: Τώρα ξεκινά η Αμερική το Μουντιάλ




Η Γερμανία ολοκλήρωσε πρώτη και αήττητη τις υποχρεώσεις της στο 7ο όμιλο, καθώς στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής νίκησε με γκολ του Μίλερ στο 55΄ τις ΗΠΑ με 1-0 στην «Αρένα Περναμπούκο» του Ρεσίφε, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τις Ηνωμένες Πολιτείες που προκρίθηκαν επίσης, καθώς κατέλαβαν τη δεύτερη θέση.

Οι παίκτες του Λεβ είχαν την απόλυτη υπεροχή στα πρώτα 20 λεπτά, πίεσαν τους Αμερικανούς αλλά δεν έκαναν κάποια κλασική φάση για γκολ, ενώ μετά την πάροδο του εικοσάλεπτου οι «γιάνκις» έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους και απείλησαν στο 23΄ με το αξιόλογο σουτ του Μπίσλι να περνά μόλις πάνω από το δοκάρι του Νόιερ. Από την πλευρά τους, οι Γερμανοί απείλησαν στο 35ο λεπτό, αλλά ο Χάουαρντ εξουδετέρωσε την προσπάθεια του Οζίλ κι αυτό ήταν όλο το πρώτο ημίχρονο.

Ο Τόμας Μίλερ έδωσε τελικά τη λύση στα «πάντσερ» με το τέταρτο τέρμα του στη διοργάνωση, με το οποίο έφτασε Νεϊμάρ και Μέσι στην πρώτη θέση των σκόρερ. Ήταν στο 55ό λεπτό, όταν με ωραίο τεχνικό σουτ νίκησε τον Χάουαρντ κι έδωσε ενδιαφέρον σε ένα ανιαρό ως εκείνη τη στιγμή παιχνίδι, με το σκορ να μην αλλάζει ως το τέλος κι ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντέμπσεϊ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει, αστοχώντας με κοντινή κεφαλιά.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ραβσάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκονζάλες, Μπέκερμαν – Χέβεντες

Οι συνθέσεις:

ΗΠΑ (Γιούργκεν Κλίνσμαν): 1. Τιμ Χάουαρντ, 3. Ομάρ Γκονζάλες, 4. Μάικλ Μπράντλεϊ, 5. Ματ Μπέσλερ, 7. ΝταΜάρκους Μπίσλι, 8. Κλιντ Ντέμπσεϊ, 13. Τζερμέιν Τζόουνς, 14. Μπραντ Ντέιβις (59΄ 11. Αλεχάντρο Μπεντόγια), 15. Κάιλ Μπέκερμαν, 19. Γκράχαμ Ζούσι (84΄ 2. ΝτεΑντρέ Γέντλιν), 23. Φάμπιαν Τζόνσον.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόαχιμ Λεβ): 1. Μάνουελ Νόιερ, 4. Μπένεντικτ Χέβεντες, 5. Ματς Χούμελς, 7. Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ (76΄ 19. Μάριο Γκέτσε), 8. Μεζούτ Οζίλ (89΄ 9. Αντρέ Σίρλε), 10. Λούκας Ποντόλσκι (46΄ 11. Μίροσλαβ Κλόζε), 13. Τόμας Μίλερ, 16. Φίλιπ Λαμ, 17. Περ Μερτεζάκερ, 18. Τόνι Κρόος, 20. Τζερόμ Μπόατενγκ.

— Ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος στην αναμέτρηση της Γερμανίας με τις ΗΠΑ, Τόμας Μίλερ, για τον οποίο ήταν το τέταρτο τέρμα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης. Ο άσσος της Μπάγερν Μονάχου είχε δύο σουτ προς την εστία του Χάουαρντ, εκ των οποίων το ένα κατέληξε τα δίχτυα του, ενώ η μπάλα πέρασε από τα πόδια του πριν καταλήξει σε συμπαίκτες του 37 φορές. Ο Μίλερ έφτασε τα τέσσερα γκολ και βρίσκεται από σήμερα στην πρώτη θέση των σκόρερ, μαζί με τους Μέσι και Νεϊμάρ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΙΝΣΜΑΝ (Προπονητής ΗΠΑ): «Τώρα ξεκινάμε! Ολοι έλεγαν ότι δεν είχαμε ελπίδες, αλλά αρπάξαμε την ευκαιρία και προχωρήσαμε. Τώρα θέλουμε να αποδείξουμε κάτι. Σήμερα τα παιδιά έδειξαν τεράστια αφοοσίωση. Μακάρι να είχαμε λίγο περισσότερο τη μπάλα στα πόδια μας, ώστε να δημιουργούσαμε πιο πολλές ευκαιρίες. Ισως το κρατάμε για το επόμενο ματς. Είναι ένα μεγάλο, πολύ μεγάλο βήμα και ανυπομονώ για το ματς των “16”».

ΓΙΟΑΚΙΜ ΛΕΒ (Προπονητής Γερμανίας): «Το περίμενα πως θα ήταν δύσκολα σήμερα τα πράγματα και όντως ήταν. Οι ΗΠΑ αμύνθηκαν σε βάθος και ήταν πολύ καλά οργανωμένοι, όμως κυριαρχήσαμε. Η μεσαία γραμμή μας ήταν σε εξαιρετική ημέρα, είχαν δυναμισμό και δεν σταμάτησαν το τρέξιμο. Είχαμε σωστό στήσιμο. Τώρα, στη φάση των “16” είναι όλα ή τίποτα. Αν χάσεις πας σπίτι σου. Ρώτησε τον Γιούργκεν να μου πει το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα και με ενημέρωσε ότι προκρίθηκε και η δική του ομάδα. Τού είπα ότι χαίρομαι γι΄αυτόν. Η ομάδα των ΗΠΑ ήταν μια σκληρή αντίπαλος και άξιζε την πρόκρση, παρότι στην αρχή όλοι νόμιζαν ότι θα περνούσε η Πορτογαλία».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: