Καρτέρι θανάτου έστησαν χθες τη νύχτα στον Γιάννο Μαυρουδή (ή αλλιώς Καλοψιδιώτη), πατέρα του γνωστού επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη. Ο δράστης (ή οι δράστες) γάζωσαν το θύμα με τέσσερις τουλάχιστον σφαίρες. Την δολοφονία διερευνούν οι διωκτικές Αρχές της Κύπρου.

Ο 77χρονος Γιάννος Καλοψιδιώτης πυροβολήθηκε έξω από το σπίτι του, σε αραιοκατοικημένη περιοχή μεταξύ Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας. Το θύμα δέχθηκε τέσσερις σφαίρες στο σώμα και μόνη αυτόπτης μάρτυρας ήταν η σύζυγός του.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι διεξάγονται έρευνες και ανακρίσεις για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για έναν ή περισσότερους δράστες και πόσα όπλα χρησιμοποιήθηκαν.

Η εν ψυχρώ δολοφονία έγινε λίγο πριν συμπληρωθούν δύο χρόνια από το πενταπλό φονικό τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012 στην πλατεία της Αγίας Νάπας, που είχε ως στόχο το γιο του Γιάννου Καλοψιδιώτη, τον Φάνο. Ο τελευταίος είχε γλιτώσει τότε, καθώς δεν βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο όταν αυτό γαζώθηκε από αυτομάτο όπλο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ:

Παραλίμνι: Καρτέρι θανάτου έστησαν στο Γιάννη Μαυρουδή, γνωστό και ως Γιαννή Καλοψιδιώτη, αυτοί που στις 9. 30 το βράδυ της Παρασκευής τον εκτέλεσαν με τέσσερις  τουλάχιστον σφαίρες. Το επαγγελματικό σκηνικό θανάτου στήθηκε στο ράντζο  του θύματος σε αραιοκατοικημένη περιοχή νοτιοδυτικά του Παραλιμνίου, όπου διατηρούσε μικρό περιβόλι και άλογα.

Ο Γιαννής Καλοψιδιώτης δολοφονήθηκε δυο μέρες πριν συμπληρωθούν δυο χρόνια από τον πενταπλό φόνο στην Αγία Νάπα, που στόχο είχε το γιο του, γνωστό επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη.

Το γεγονός αυτό, θεωρείται «συμβολικό μήνυμα» προ τον επιχειρηματία, ο οποίος ήταν ο στόχος του άγριου εγκλήματος και που για πολλούς δεν έπαψε να αποτελεί στόχο για τους διώκτες και επίδοξους  θύτες του.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Αμμοχώστου, Γιώργο Οικονόμου, ο Καλοψιδιώτης το βράδυ της Παρασκευής βρισκόταν στο κτήμα-ράντζο του, όπου σύμφωνα με πληροφορίες είχε μεταβεί με τη γυναίκα του για να ποτίσουν και να περάσουν τη νύχτα τους.

Γύρω στις 21:30 ο 77χρονος άκουσε τα σκυλιά που είχε στο ράντζο να γαβγίζουν και βγήκε έξω να δει τι συνέβαινε, φορώντας μόνο το μαγιό του. Τότε ήταν που ο δράστης τον πυροβόλησε με στρατιωτικού τύπου τυφέκιο.

Η γυναίκα του ακούγοντας τον πυροβολισμό βγήκε έξω και είδε τον σύζυγό της αιμόφυρτο στην αυλή. Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία, μέλη της οποίας, όταν έφτασαν στη σκηνή εντόπισαν το θύμα μέσα σε λίμνη αίματος.

Από τις προκαταρτικές εξετάσεις διαφάνηκε πως ο δράστης πυροβόλησε μία φορά καλυπτόμενος από τα κλουβιά των σκύλων που υπάρχουν στο ράντζο, ενώ εικάζεται πως ο δολοφόνος πρέπει να παρακολουθούσε για αρκετή ώρα το θύμα περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να δράσει. Αστυνομικοί βρήκαν στην σκηνή έναν κάλυκα στρατιωτικού φυσιγγίου.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται και σήμερα, ενώ από χθες το βράδυ άρχισαν ανακρίσεις προσώπων που θεωρούνται ύποπτα για το φονικό. Ήδη από τα γραφεία των ανακριτών έχουν περάσει για κατάθεση άτομα τα οποία απασχόλησαν στο παρελθόν την Αστυνομία.

Εντός της ημέρας αναμένεται να κληθεί για κατάθεση και ο υιός του θύματος, Φάνος Καλοψιδιώτης.

Επίσης, η Αστυνομία αναμένεται να ζητήσει έκδοση δικαστικού διατάγματος για έρευνα στα τηλεφωνικά δεδομένα του θύματος.

Τη σκηνή επισκέφθηκαν οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Σοφοκλής Σοφοκλέους οι οποίοι διενήργησαν αυτοψία επί της σορού.

Το πρωί, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, διενήργησαν τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του Γιάννη Μαυρουδή. Διαπιστώθηκε ότι το θύμα δέχθηκε μία σφαίρα στην κοιλιακή χώρα με είσοδο από την αριστερή πλευρά και έξοδο από τη δεξιά με αποτέλεσμα να πληγούν ζωτικά όργανα.

ΠΗΓΗ: www.philenews.com, www.ethnos.gr, ANA-MPA

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: