Kinems: Πρωτοπόρος στα διαδραστικά παιγνίδια




Η αρχική προσπάθεια μιας startup ελληνικής εταιρείας, να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό και ταυτόχρονα εξαιρετικά επωφελές για την κοινωνία, έχει σήμερα μετά από πολύ κόπο και προσπάθεια, ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα, ξεχωρίζοντας στο χώρο της ειδικής εκπαίδευσης διεθνώς.

Το πρωτότυπο λογισμικό της Kinems, βοηθάει τα παιδιά που έχουν ειδικές ή μαθησιακές δυσκολίες (αυτισμό, υπερκινητικότητα, διάσπαση προσοχής, δυσπραξία κ.ά.) να συμμετέχουν ενεργά στη θεραπευτική διαδικασία, μετατρέποντάς την σε διασκέδαση. Οι παραδοσιακοί –και συχνά πληκτικοί για το παιδί- τρόποι παρέμβασης μέσω καρτών, ασκήσεων μνήμης ή ασκήσεων για οπτικοκινητικό συντονισμό μπροστά από έναν καθρέφτη, αντικαθίστανται τώρα με απόλυτη επιτυχία από εκπαιδευτικά διαδραστικά παιχνίδια και γίνονται αποδοτικότεροι.

Εξαιτίας ενός αισθητήρα, του λεγόμενου Kinect της Microsoft, που ανιχνεύει την κάθε κίνηση του σώματος, το παιδί χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιεί ποντίκι ή πληκτρολόγιο, κουνώντας απλώς τα χέρια και το σώμα του αλλά ταυτοχρόνως εξασκώντας το μυαλό του, ολοκληρώνει το πρόγραμμά του με ευκολία και πάνω από όλα μέσα από τη διασκέδαση. Με απλά λόγια, οι ασκήσεις που παραδοσιακά γινόντουσαν από έναν θεραπευτή μέσα σε ένα δωμάτιο, τώρα με τη βοήθεια της τεχνολογίας, γίνονται μέσω μιας οθόνης και ειδικού λογισμικού στο μαγικό κόσμο της τεχνολογίας. Ποιος μπορεί να διαφωνήσει ότι ακούγεται πολύ πιο ενδιαφέρουσα ως διαδικασία; Ποιος μπορεί να διαφωνήσει ότι το ενδιαφέρον των παιδιών κεντρίζεται με αυτόν τον τρόπο, καθιστώντας την θεραπευτική αγωγή συναρπαστική;

Όπως λέει ο Μιχάλης Μπολουδάκης συνιδρυτής της εταιρείας Kinems- η οποία δραστηριοποιείται ήδη σε 3 χώρες (ΗΠΑ, Ολλανδία, Ελλάδα) ενώ βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης και σε άλλες- το λογισμικό τους πέρα από τα παιχνίδια που περιλαμβάνει, παρέχει τη δυνατότητα στους θεραπευτές να σχεδιάζουν την αλληλουχία παιχνιδιών σε μία συνεδρία ανά παιδί, να ορίζουν τα επίπεδα δυσκολίας των παιχνιδιών σε πραγματικό χρόνο, αλλά και να παρακολουθούν και να μοιράζονται με τους γονείς αναλυτικές αναφορές για την πορεία της θεραπευτικής αγωγής του κάθε παιδιού, κάτι που έχει τεράστια σημασία.

Η Kinems, αφού επιλέχτηκε να συμμετέχει στο φημισμένο Startupbootcamp Αccelerator στο Άμστερνταμ για τρεις μήνες το 2013, ως μία από τις πιο καινοτόμες εταιρίες της χρονιάς, λαμβάνοντας μέρος στο πρωτοποριακό πρόγραμμα «επιτάχυνσης» που τους εκπαίδευσε πάνω στην ανάπτυξη, την εκτέλεση επιχειρηματικής στρατηγικής και την άρτια παρουσίαση ενώπιον επενδυτών, τώρα ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για τη Βοστόνη.

Η εταιρεία επελέγη, μαζί με άλλες 127 από ολόκληρο τον κόσμο, ανάμεσα σε περισσότερες από 1.600 υποψήφιες startup και μέσα από μια διαδικασία υψηλών απαιτήσεων, αλλεπάλληλων συνεντεύξεων και παρουσιάσεων, να συμμετάσχει στο πρόγραμμα MassChallenge 2014 Accelerator. Ένα από τα σημαντικότερα του είδους επιχειρηματικά προγράμματα σε διεθνές επίπεδο, που εκτός από την τεχνογνωσία που προσφέρει, δίνει τη δυνατότητα στους τυχερούς συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με επενδυτές από ολόκληρο τον κόσμο και να ανοίξουν ακόμη περισσότερο τα φτερά τους, κατακτώντας μια θέση στο εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον των Ηνωμένων Πολιτειών στο οποίο και δραστηριοποιούνται.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: