Κατηγορίες της Χαριλάου Τρικούπη εναντίον στελεχών – Ο Σταύρος στον Λυκούδη




Με σκληρό τρόπο σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη την πρόσφατη αρθρογραφία στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τα οποία κινούνται έξω από το πλαίσιο που έχει χαράξει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Αφορμή στάθηκε χθεσινόάρθρο του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Θάνου Μωραϊτη, ο οποίος έθεσε ευθέως θέμα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Είχαν προηγηθεί άρθρα των Κώστα Σκανδαλίδη, Δημήτρη Ρέππα και Παύλου Γερουλάνου.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Χαρ. Τρικούπη δεν κρύβει το ποιους αφορά το σκληρό σχόλιο, αλλά δεν ταυτίζει, απολύτως, τον Κώστα Σκανδαλίδη. Η εξαίρεση αφορά στην παρουσία του κ. Σκανδαλίδη στην εκλογική μάχη, από την οποία απουσίαζαν όλοι οι άλλοι, όπως λένε πηγές της Χ. Τρικούπη. Τα «αιρετικά» στελέχη, τα οποία, κατά την Χ. Τρικούπη δεν μετείχαν στην προεκλογική μάχη, κατηγορούνται ευθέως με βαριές κατηγορίες.

Στην ανακοίνωση-σχόλιο δεν αναφέρονται ονόματα στελεχών, αλλά κανένας δεν κρύβει ποιους αφορά. Τα στελέχη αυτά κατηγορούνται ότι ανέμεναν τη «συντριβή της παράταξης» με στόχο «να διαλύσουν την κυβερνητική σταθερότητα, να ανακόψουν την ασφαλή πορεία της χώρας και να υποτάξουν την παράταξη στο άρμα της λαϊκιστικής ανευθυνότητας».

Ειδικότερα, από το ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση-σχόλιο:

«Κάποιοι που περίμεναν την εκλογική συντριβή της παράταξης για να διαλύσουν την κυβερνητική σταθερότητα, να ανακόψουν την ασφαλή πορεία της χώρας και να υποτάξουν την παράταξη στο άρμα της λαϊκιστικής ανευθυνότητας, πρέπει να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα και να πάψουν να προσβάλλουν τους πολίτες που στάθηκαν δίπλα στη παράταξη, τους υποψήφιους και τα στελέχη που έδωσαν τη μάχη των εκλογών και τελικά την ίδια την χώρα χάριν της οποίας υπάρχει ιστορικά το ΠΑΣΟΚ».

Και ο Στ. Θεοδωράκης έδωσε το «παρών» στην ομιλία Λυκούδη

«Σε πρόβα συγκρότησης της ευρύτερης κεντροαριστεράς» εξελίχθηκε η ομιλία του βουλευτή και ηγετικού στελέχους της ΔΗΜΑΡ, Σπύρου Λυκούδη, στο Γκάζι, όπου πρότεινε κοινή συμπόρευση όλων των δυνάμεων της κεντροαριστεράς χωρίς όρους και προαπαιτούμενα.

Το «παρών» έδωσαν ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μαζί με στελέχη του κόμματός του, στελέχη της Ελιάς, όπως ο Γιάννης Βούλγαρης, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Φίλιππος Σαχινίδης και Κώστας Τριαντάφυλλος) καθώς και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρης Ψαριανός, Νίκη Φούντα, Κατερίνα Μάρκου και άλλοι. Επίσης, στελέχη και παλιοί αγωνιστές της ανανεωτικής αριστεράς.

ΠΗΓΗ: ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: