Οι πολιτικοί-φαν του Μουντιάλ και ο… Παρασκευάς




«Φανατικοί ποδοσφαιρόφιλοι ενωθείτε». Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για όσους πολιτικούς είναι «καρφωμένοι» επί ώρες στους τηλεοπτικές δέκτες, παρακολουθώντας τους αγώνες του Μουντιάλ. Η αρχή έγινε από το Κοινοβούλιο, αν και ελάχιστοι είναι πλέον οι βουλευτές που παρακολουθούν τους αγώνες, καθώς ήδη λειτουργεί το πρώτο θερινό τμήμα.

Ωστόσο, φαίνεται πως το εντευκτήριο στη Βουλή δεν τους εμπνέει, χρειάζεται και… ατμόσφαιρα, και έτσι βρήκαν την ευκαιρία βουλευτές να… μετακομίζουν σε καφενείο στο Κολωνάκι. Ψυχή της ομάδας είναι ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο οποίος χαρακτηρίζεται και ως «Παρασκευάς», καθώς δίνει αφειδώς συμβουλές για στοιχήματα.

Παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά του και ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς ρίχνει «κλεφτές ματιές» στο Μουντιάλ. Αλλωστε, όταν είχε γίνει η κλήρωση της Εθνικής Ελλάδος για τους αγώνες της Βραζιλίας, είχε εκτιμήσει ότι οι ομάδες ήταν ισοδύναμες. Αλλοι, όπως ο Αλέξης Τσίπρας, «κλέβουν» χρόνο για να δουν τους αγώνες και κυρίως την Αργεντινή.

Οπαδός του Μέσι δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως ήταν φυσικό, είδε μέχρι το τελευταίο λεπτό τον αγώνα της Αργεντινής με τη Βοσνία. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ποδοσφαιρόφιλος και μάλιστα φανατικός οπαδός της Μπαρτσελόνα. Λέγεται δε ότι η πρώτη φωτογραφία που δεσπόζει στο κινητό του τηλέφωνο είναι των δύο γιων του.

Η δεύτερη, όμως, είναι μια φωτογραφία των παικτών της Μπαρτσελόνα από την έδρα της ομάδας, το θρυλικό Καμπ Νου.

Φίλη της… μπάλας δηλώνει και η Αλέκα Παπαρήγα, χωρίς ωστόσο να έχει κάποια ιδιαίτερη προτίμηση ομάδας. Η ίδια δεν έχει κρύψει ότι παρακολουθεί ποδοσφαιρικούς αγώνες και ότι της αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και όχι το κατενάτσιο.

ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: