Η «μαύρη» τακτική της Χρυσής Αυγής




Του ΓΙΑΝΝΗ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ, www.ethnos.gr

Μπορεί να αυτοαποκαλούνται αντισυστημικοί οι βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, αλλά όπως απέδειξαν χθες μια χαρά γνωρίζουν τις τεχνικές του… συστήματος. Οι τρεις υπόδικοι που προσήλθαν χθες στη Βουλή για να απολογηθούν μόνο για την ταμπακέρα δεν μίλησαν.

Ανέβηκαν στο βήμα, «πέταξαν λάσπη» σε συγκεκριμένα ονόματα πολιτικών (ενός μόνο κόμματος κατά… σύμπτωση), προσπάθησαν να κάνουν τον σχετικό ντόρο και αποχώρησαν βρίζοντας τους πάντες με φράσεις «πεζοδρομίου». Η τακτική της «λάσπης στον ανεμιστήρα» έχει υιοθετηθεί κατά το παρελθόν και από κόμματα του συνταγματικού τόξου, μόνο που οι εποχές άλλαξαν και οι πολίτες δεν είναι πλέον θύματα του «πες, πες, κάτι θα μείνει….».

Ο Ν. Μιχαλολιάκος και οι συνεργάτες του προσπάθησαν να πλήξουν χθες σειρά πολιτικών στελεχών της ΝΔ. Ξεκίνησαν από τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, συνέχισαν με υπουργούς και κατέληξαν στον μόνιμο στόχο τους, που δεν είναι άλλος από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ. Είναι σαφές ότι προσπάθησαν να δημιουργήσουν και πάλι πολιτικό θέμα γύρω από τη δική τους παρουσία. Μόνο που αυτή τη φορά κανένα πολιτικό κόμμα δεν «πόνταρε» πάνω στα όσα ισχυρίστηκαν για την ύπαρξη δήθεν συνομιλιών στο παρασκήνιο, διαβουλεύσεων, προσεγγίσεων κ.λπ.

Σε ό,τι αφορά τις επιθέσεις, αξιοσημείωτο είναι πως όλα τα «βέλη» οι υπόδικοι τα εκτόξευσαν κατά της ΝΔ. Κατά του κόμματος δηλαδή που οι αντίπαλοί του κατηγορούσαν κατά το παρελθόν για δήθεν εκλεκτικές συγγένειες. Προφανώς, λοιπόν, ο στόχος της Χρυσής Αυγής είναι η δημιουργία πολιτικού προβλήματος στην κυβέρνηση, κατά συνέπεια η πρόκληση πολιτικής αστάθειας. Αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να το αντιμετωπίσουν μαζί όλα τα κόμματα. Ας μην επιχαίρει κάποιος επειδή σήμερα δεν είναι στο στόχαστρο αυτής της ομάδας. Σήμερα είναι η ΝΔ και οι βουλευτές της, αύριο θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με την εμφάνισή τους χθες, τα μέλη του συγκεκριμένου αυτού μορφώματος υπενθύμισαν το ποιοι πραγματικά είναι και δήλωσαν πίσω από τις γραμμές τους στόχους που έχουν θέσει. Η υπόθεσή τους έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Πολιτικά όμως θα πρέπει επίσης να υπάρξει ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι στις ύβρεις, στη λασπολογία και στα ψεύδη!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: