Η μαγεία του Cirque de Soleil στη Θεσσαλονίκη




Ένα μικρό… χωριό 300 κατοίκων θα χρειαστεί να στηθεί γύρω από το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΠΑΟΚ, για την παράσταση “Quidam” του Cirque de Soleil (Τσίρκο του Ήλιου) που έρχεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη (30 Σεπτεμβρίου- 5 Οκτωβρίου).

“Πρόκειται για το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό θέαμα που έρχεται στην πόλη”, δήλωσε ο γενικός Διευθυντής της διοργανώτριας εταιρείας Λάβρυς, Γιώργος Μουστάκας, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου. Τόνισε επίσης, ότι η διοργάνωση μιας τέτοιου μεγέθους παράστασης είναι εξαιρετικά δύσκολη αλλά δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, καθώς αφορά “το μεγαλύτερο τσίρκο του κόσμου, χωρίς ζώα, και έναν τόπο όπου δεν ισχύουν οι φυσικοί νόμοι”.

Την έλευση του Cirque de Soleil στην πόλη σχεδιάζεται να συνοδεύσουν διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα, όπως παρελάσεις, εκθέσεις κοστουμιών και φωτογραφίας. Σύμφωνα με τον κ.Μουστάκα το“Τσίρκο του Ήλιου” αναμένεται επίσης να προσελκύσει μεγάλο ρεύμα τουριστών (εξωτερικού και εσωτερικού) στην πόλη τη Θεσσαλονίκης, όπως συνέβη στην Αθήνα τις δύο προηγούμενες φορές όπου πήγε με την παράσταση Alegria (2012) και Dralion (2013).

“Περήφανος” για το Cirque de Soleil, που γεννήθηκε στο Μοντρεαλ, δήλωσε ο πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα Ρόμπερτ Μπεκ και υπογράμμισε ότι είναι ένα σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός για την πόλη. “Η εποχή που διανύουμε είναι δύσκολη αλλά είναι πολύ σημαντικό και σπουδαίο να ακούγεται ότι γίνονται πράγματα στη χώρα και στην Θεσσαλονίκη”, είπε.

Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 35 ευρώ (παιδικά και φοιτητικά εισιτήρια από 28 ευρώ) ενώ θα διατεθούν και ορισμένα δωρεάν, αρχής γενομένης από το ΚΕΘΕΑ Βορείου Ελλάδος.

Με αφορμή την επέτειο 30 χρόνων από τη δημιουργία του, το Τσίρκο του Ήλιου ανεβάζει το 2014, 19 διαφορετικές παραστάσεις σε όλο τον κόσμο. Το Quintam (Κιντάμ) θα παρουσιαστεί στην Ευρώπη και τη Β. Αμερική, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της Ελλάδας.

ΝΙΚΟΛ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΟΥ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: