Οι ΗΠΑ θα ασκήσουν διώξεις κατά του Άχμεντ Χατάλα




Ο Λευκός Οίκος ανέφερε την Τρίτη σε ανακοίνωσή του ότι το αμερικανικό σύστημα ποινικής δικαιοσύνης θα μπορούσε να ασκήσει διώξεις κατά του Άχμεντ Άμπου Χατάλα, ο οποίος θεωρείται νούμερο ένα ύποπτος για την επίθεση εναντίον του προξενείου των ΗΠΑ στη Βεγγάζη της Λιβύης το 2012. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο Χατάλα θα ανακριθεί από τις υπηρεσίες πληροφοριών.

Η ανακοίνωση έρχεται ως απάντηση στις επικρίσεις από ορισμένους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δεν σκοπεύει να στείλει τον Χατάλα, ο οποίος συνελήφθη την Κυριακή, στις φυλακές Γκουατάναμο που βρίσκονται στην Κούβα.

«Έχουμε χρησιμοποιήσει το ομοσπονδιακό δικαστικό σύστημα για να καταδικάσουμε και να φυλακίσουμε εκατοντάδες τρομοκράτες», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κέιτλιν Χέιντεν.

«Ως προς το αν (ο ίδιος) θα ενημερωθεί για λόγους πληροφοριών, είναι κάτι που δεν μπορώ να σχολιάσω, αλλά κατά γενικό κανόνα πάντα επιδιώκουμε να αποσπούμε όσες πληροφορίες και στοιχεία μπορούμε από τους υπόπτους που κατηγορούνται για τρομοκρατία και βρίσκονται υπό τη δική μας επιτήρηση», δήλωσε.

REUTERS, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: