Η Ελλάδα κορυφαίος τουριστικός οδηγός για το 2014




«Εάν ονειρεύεσαι την Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι σκέψου την Ελλάδα» είναι η φράση που επέλεξε το LonelyPlanet για να κατατάξει τη χώρα κορυφαίο τουριστικό προορισμό για το 2014, επισημαίνει η Mary Forgione σε άρθρο της στη LOS ANGELES TIMES με τίτλο «Greece is the Top European destination for 2014, Lonely Planet says».

Η κατάταξη BestinEurope 2014 του LonelyPlanet επέλεξε την Ελλάδα εξαιτίας «των πολυτελών εμπειριών και των προσιτών τιμών» σημειώνει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. Οι τιμές είναι χαμηλές καθώς η χώρα ευελπιστεί στην επαναπροσέλκυση τουριστών μετά την βαθιά οικονομική κρίση που ξέσπασε πριν από τέσσερα χρόνια, προκαλώντας βίαιες διαδηλώσεις, με ευρεία κάλυψη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το LonelyPlanet παρακινεί επίσης τους τουρίστες να επιλέξουν τοπικές επιχειρήσεις και ξενοδοχεία ώστε τα χρήματα να διοχετεύονται στην τοπική οικονομία. Άλλοι λόγοι για την επιλογή της Ελλάδας είναι ο αρχαίος πολιτισμός της και οι πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας που διαθέτουν εύκολη πρόσβαση με τα νησιά.

Το περιοδικό WineEnthusiast επέλεξε επίσης τα νησιά του Αιγαίου ως προορισμό κρασιού για το 2014.

http://www.latimes.com/travel/la-trb-europe-lonely-planet-picks-20140610-story.html

Σε άλλο άρθρο στην LOS ANGELES TIMES με τίτλο «Beyond Retsina: Modern Greek wines offer great value» η Irene Virbila αναφέρεται στην εξαιρετική ποιότητα των ελληνικών κρασιών και στο πλεονέκτημα της σχέσης ποιότητας/τιμής.

Σημειώνεται παράλληλα ότι σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του περιοδικού Wine & Spirits μεταξύ των 50 κρασιών που επιλέχτηκαν περισσότερο φέτος στα εστιατόρια περιλαμβάνονταν και δύο ελληνικά.

Στη συνέχεια η αρθρογράφος κάνει εκτενή αναφορά τις ονομασίες ελληνικών κρασιών και στις περιοχές από όπου προέρχονται, σε μια χώρα, η οποία, όπως επισημαίνει, παράγει κρασί εδώ και χιλιάδες χρόνια.

http://www.latimes.com/food/dailydish/la-dd-modern-greek-wines-20140611-story.html

Εκτενές τουριστικό αφιέρωμα στα Ζαγοροχώρια, με εκπληκτικές φωτογραφίες, φιλοξενεί η HUFFINGTON POST δημοσιεύοντας άρθρο της Marisa Churchill με τίτλο «The Villages of Zagorohoria», χαρακτηρίζοντας την περιοχή ως ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, που κατακλύζεται συχνά από τους τουρίστες. Το άρθρο παρουσιάζει τα αξιοθέατα της περιοχής, τις δραστηριότητες που προσφέρει, το μοναδικό φυσικό περιβάλλον και το γαστρονομικό της ενδιαφέρον.

http://www.huffingtonpost.com/marisa-churchill/the-villages-of-zagorohor_b_5478840.html?view=print&comm_ref=false

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: