Η εφαρμογή για Uber προκαλεί αντιδράσεις




Σε άρθρο του  L. Gordon Ηνωμένες Crovitz για την εφημερίδα Wall Street Journal με τίτλο «Uber Shocks the Regulators», αναφέρονται οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν σε διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και σε επίπεδο ΕΕ από τη διάδοση της αμερικανικής διαδικτυακής εταιρείας Uber, μιας εταιρείας μίσθωσης αυτοκινήτων με οδηγό.

Το επιβατικό κοινό σε περισσότερες από 100 πόλεις σε 36 χώρες μπορούν μέσω των κινητών τους τηλεφώνων να καλούν αυτοκίνητα μέσω της εφαρμογής (app) Uber, η οποία υπολογίζει το χρόνο αναμονής και χρησιμοποιεί τα δεδομένα για να παρακολουθεί την ασφάλεια και τις επιδόσεις των οδηγών. Ορισμένες μόνο πόλεις, όπως οι Βρυξέλλες, το Μαϊάμι και το Λας Βέγκας έχουν απαγορεύσει την υπηρεσία αυτή.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο, ορισμένοι αξιωματούχοι σε «παραδοσιακές γραφειοκρατίες» επανεξετάζουν το κανονιστικό πλαίσιο, όπως η Επίτροπος Neelie Kroes, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία έγραψε στο blog της επικρίνοντας τις πρόσφατες διαδηλώσεις κατά της Uber. Παραδέχτηκε την αναστάτωση που προκαλείται από τις νέες τεχνολογίες, αλλά προειδοποίησε ότι οι «ψηφιακές καινοτομίες, όπως εφαρμογές ταξί ήρθαν για να μείνουν».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: