Οι άγνωστοι έρωτες της Τζάκι Κένεντι Ωνάση




Πέρασε στην ιστορία ως η θλιμμένη χήρα του Τζον Κένεντι και στη συνέχεια του Αριστοτέλη Ωνάση, που αντιμετώπισε με αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια τα ερωτικά παραστρατήματα των συζύγων της.

 

Σύμφωνα, όμως, με το βιβλίο «Τζάκι Κένεντι Ωνάση: Μία ζωή πέρα από τα πιο τρελά της όνειρα» η γυναίκα που έμοιαζε ψυχρή και απόμακρη είχε αρκετά κοινά με τον σκανδαλιάρη πρόεδρο των ΗΠΑ και, δη, την έφεση στις ερωτικές περιπέτειες.

Το βιβλίο, που θα κυκλοφορήσει στις 7 Ιουνίου, παρουσιάζει την άγνωστη πλευρά της Τζάκι, εκείνη της ξελογιάστρας που καταφέρνει να έχει στο κρεβάτι της όποιον άνδρα ποθήσει.

Υπήρχαν ανέκαθεν φήμες ότι η Τζάκι διατηρούσε σχέσεις με τον Μπόμπι Κένεντι μετά τη δολοφονία του συζύγου της, όμως οι συγγραφείς του βιβλίου υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα το Κάμελοτ έκρυβε ένα ερωτικό… τετράγωνο, καθώς και τα τρία αδέλφια είχαν ερωτικές επαφές με τη νύφη της οικογένειας.

Ημερολόγιο: Ισχυρίζονται, δε, ότι ο Τέντι ήταν εκείνος που είχε ερωτευτεί την Τζάκι από την πρώτη στιγμή και, όπως ομολογεί στο ημερολόγιό του, είχε βάλει στόχο να κάνει έρωτα μαζί της. Τελικώς αυτό φαίνεται ότι συνέβη πολλές φορές, πριν και μετά τη δολοφονία του Μπόμπι. Ο Τέντι φέρεται να είχε παραδεχτεί σε έναν βοηθό του JFK ότι «μετά τον θάνατο του JFK ήξερα ότι έβλεπε και τον Μπόμπι, αλλά αυτό δεν με σταμάτησε. Ο Μπόμπι δεν μπορούσε να βρίσκεται διαρκώς μαζί της».

Αργότερα οι επαφές τους έγιναν πιο πυκνές, ωστόσο κάποια στιγμή η Τζάκι διαπίστωσε ότι και ο Τέντι κυνηγούσε μανιωδώς τον ποδόγυρο, οπότε αποφάσισε να παντρευτεί τον Αριστοτέλη Ωνάση, που τη φλέρταρε επίσης. Ο Τέντι αντέδρασε, αλλά τελικά πείστηκε να την ακολουθήσει στην Ελλάδα και να τη βοηθήσει στη σύνταξη του προγαμιαίου συμβολαίου. Εκεί οι φρουροί «τσάκωσαν» το ζευγάρι επ’ αυτοφώρω και ενημέρωσαν τον Ωνάση, που ξαφνιάστηκε μεν γιατί γνώριζε μόνο για τις σχέσεις της με τον Μπόμπι, αλλά προχώρησε στον «ανοιχτό» -όπως χαρακτηρίζεται στο βιβλίο- γάμο με την Τζάκι.

Από τη ζωή της Τζάκι πέρασαν και πολλοί λαμπεροί αστέρες του Χόλιγουντ, όπως ο Πολ Νιούμαν, τον οποίο «αποπλάνησε» προσπαθώντας να τον πείσει να αλλάξει πολιτικά στρατόπεδα, ο Γκρέγκορι Πεκ, ο Γουόρεν Μπίτι, ο Φρανκ Σινάτρα και ο Μάρλον Μπράντο.

Η σχέση της με τον Μπράντο ήταν της μίας βραδιάς και μάλιστα, σύμφωνα με τη βιογραφία του ηθοποιού, εκείνη ήταν που πήρε την πρωτοβουλία για να περάσουν τη νύχτα μαζί.

Το… στοίχημα: Η Τζάκι είχε και άλλες περιπέτειες με όμορφους αστέρες, ενώ από μικρή είχε βάλει στοίχημα με τον εαυτό της να ξεφορτωθεί την… παρθενιά της. Επεισε τον πατέρα της να τη στείλει στο Παρίσι για σπουδές, όπου έπινε καθημερινά το κοκτέιλ της συνοδευόμενη από άλλον άντρα.

Ερωτεύτηκε σφόδρα τον Αντρέ Μαλρό, αλλά δεν είχε σεξουαλικές επαφές μαζί του παρά μόνο πολύ αργότερα, όταν η ίδια ήταν παντρεμένη και εκείνος υπουργός Πολιτισμού. Στο Παρίσι γνώρισε τον Τζον Μαρκάντ, γιο του διάσημου συγγραφέα, αλλά η μητέρα της τον απέρριψε επειδή ήθελε πλούσιο γαμπρό για την κόρη της. Σύμφωνα με τον Τρούμαν Καπότε, η Τζάκι είχε τουλάχιστον πέντε εραστές πριν από τον Τζον Κένεντι, στους περισσότερους εκ των οποίων υποσχόταν γάμο.

Αργότερα, εξοργισμένη από τα καμώματα του συζύγου της με τη Μέριλιν Μονρόε, έφυγε για μια σύντομη ερωτική περιπέτεια με τον Τζιάνι Ανιέλι της Fiat στην ακτή Αμάλφι. Τα φλερτ και οι σχέσεις της συνεχίστηκαν με διάφορους άνδρες μέχρι τον θάνατό της.

«Παθολογικός γυναικάς» ο Τζον Κένεντι

Εποχή έχουν αφήσει στις ΗΠΑ οι εξωσυζυγικές σχέσεις του προέδρου Τζον Φ. Κένεντι, ο οποίος, σύμφωνα με τους βιογράφους του αλλά και τις ίδιες τις γυναίκες με τις οποίες απατούσε την Τζάκι Κένεντι-Ωνάση, ήταν «τέρας σεξουαλικής επιθυμίας» και «παθολογικός γυναικάς».

Η πιο διάσημη σχέση που διατηρούσε ο JFK δεν είναι άλλη από τη σταρ του Χόλιγουντ Μέριλιν Μονρόε. Η περίφημη εμφάνιση της Μονρό στα γενέθλια του προέδρου και η ανασηκωμένη φούστα της τον Φεβρουάριο του 1962 οδήγησαν σε μερικές καυτές βραδιές με τον JFK λίγους μήνες αργότερα.

Για τον ίδιο βέβαια η σχέση του με τη Μέριλιν, όπως έχουν τονίσει στενοί του συνεργάτες, δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος είχε εκατοντάδες κατακτήσεις.

Ο Κένεντι δεν έκανε διακρίσεις, υπάρχουν μαρτυρίες για σεξουαλικές σχέσεις με διασημότητες αλλά και με στριπτιζέζ, αεροσυνοδούς και γραμματείς.

Ενδεικτική της τεράστιας σεξουαλικής όρεξής του είναι η μαρτυρία μιας μαθητευόμενης γραμματέως του Λευκού Οίκου, της Μίμι Αλφορντ, με την οποία ο πρόεδρος συνευρέθηκε σεξουαλικά λίγες μόλις ημέρες αφότου αυτή εμφανίστηκε για δουλειά στον Λευκό Οίκο.

Τότε ήταν 19 χρόνων και παρθένα, όμως μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα βρέθηκε μαζί με τον JFK και με άλλες δύο γραμματείς, τη «Φιντλ» και τη «Φαντλ» (κωδικά ονόματα, καθότι των μυστικών υπηρεσιών) σε ομαδικό όργιο.

ΠΗΓΗ: Μαρία Αδαμίδου – Χρήστος Στασινόπουλος, www.ethnos.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: