Οι 5+1 ερωτήσεις του κυρίου Γερουλάνου




Σε πρόσφατη επιστολή του, ο πρώην υπουργός Παύλος Γερουλάνος, μας είπε: «Οι πολιτικές συζητήσεις που κάνουμε στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα εστιάζονται στα εξής διλήμματα:

1. «Θα στηρίξουμε κάποιο κόμμα να κυβερνήσει;»

Δηλαδή, ξεκινά λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποφασίσει, εδώ και τώρα, εάν θα στηρίξει κάποιο άλλο κόμμα. Προεξοφλεί, βέβαια, ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι το δεκανίκι του πρώτου κόμματος, όποιο και να’ ναι αυτό. Ούτε του περνά από το μυαλό του ότι ίσως κάποιο κόμμα θα χρειαστεί να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ.

2. «Αν στηρίξουμε κάποιο κόμμα, θα είναι δεξιό ή αριστερό;»

Δηλαδή, πρέπει να αποφασίσουμε εάν θα πάμε «δεξιά» ή «αριστερά» πριν καν δούμε το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών; Ο μόνος ικανός να δώσει μια απάντηση στον κηπουρό είναι το αφεντικό του.

3. «Στην κυβέρνηση που θα στηρίξουμε θα συμμετάσχουμε με ‘δικούς μας’ υπουργούς;»

Σίγουρα θέλει να γίνει υπουργός κι έχει μεγάλη αγωνία. Κι εγώ θέλω να γίνω υπουργός της ΑΟΖ αλλά, δυστυχώς, δεν υπάρχει τέτοιο Υπουργείο. Μια και γνωρίζω ποια απάντηση προτιμά, θα του την δώσω. Ναι, πρέπει να συμμετάσχουμε με «δικούς μας» υπουργούς.

4. «Μήπως πρέπει να αλλάξουμε αρχηγό και να συνεργαστούμε με άλλο κόμμα;»

Αποφάσισε να κάνει πέντε ερωτήσεις για να μας μπερδέψει, ώστε να μην καταλάβουμε ότι αυτή ήταν η μόνη ερώτηση που ήθελε να κάνει αλλά δεν μπορούσε να περιοριστεί μόνο σ’ αυτήν. Ήθελε προφανώς να γράψει: «μήπως πρέπει να αλλάξουμε αρχηγό;». Aλλά, για να μην το αντιληφτούμε, πρόσθεσε: «και να συνεργαστούμε με άλλο κόμμα;». Μια και εγώ είμαι αμερικανάκι, σαν τον αρχηγό του, δε θα του απαντήσω, διότι έτσι και αλλιώς δε θα με πιστέψει.

5. «Μήπως πρέπει να αλλάξουμε σύμβολα διότι με αυτά που έχουμε κανένας δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί μας;»

Πώς του επέτρεψε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου να κάνει μια τέτοια βλάσφημη ερώτηση; Να αλλάξουμε τα σύμβολα που μας κληροδότησε ο μεγάλος ηγέτης μας και ιδρυτής μας; Ντροπή σύντροφε Παύλο.

Και το αριστούργημά του είναι η 6η ερώτηση. Δηλαδή, μας είπε και ψέματα λέγοντας ότι έχει μόνο 5 ερωτήσεις:

Όλα τα παραπάνω ερωτήματα αφορούν στο εξής ένα: «Τι πρέπει να κάνουμε για να παραμείνουμε στην εξουσία;»

Παναγία μου! Θέλει να γαντζωθούμε στην εξουσία nomatterwhat, όπως θα έλεγε και ο ΓΑΠ. Συνιστώ στο ΠΑΣΟΚ να μην τον αποπέμψει και να τον διαγράψει μια και αυτό είναι μια, ξεκάθαρα, αντιδημοκρατική πράξη που πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Σώνει και καλά να δεθούμε γερά στο καράβι ώστε να μην φύγουμε ποτέ από την εξουσία. Ο μόνος τρόπος να επιβιώσουμε είναι να μη συμμετάσχουμε στην επόμενη κυβέρνηση ώστε να μπορέσουμε να πείσουμε το λαό ότι πράγματι έχουμε αλλάξει και ίσως έτσι μας δώσει μια ευκαιρία για να βοηθήσουμε ώστε η Ελλάδα να ανήκει και πάλι στους Έλληνες.

Θεόδωρος Καρυώτης

Ερασιτέχνης κηπουρός Ουάσιγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: