Guardian για τη Χ.Α.: Υμνοι των SS και αντισημιτισμός




Οι ναζιστικοί ύμνοι εκτός Βουλής και το σόου των Χρυσαυγιτών εντός την περασμένη Τετάρτη βρέθηκαν στο επίκεντρο της βρετανικής εφημερίδας Guardian, η οποία σε εκτενές άρθρο της για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Σύνταγμα συμπεραίνει ότι «η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστικό κόμμα».

«Ηταν μία κακή ημέρα για τη δημοκρατία στην Αθήνα. Γύρω από αυτήν τη σπουδαία ελληνική πόλη, η πολιτική του μίσους παραμονεύει. Την Παρασκευή πήραμε μία γεύση από αυτό στο μικρό ιταλικού στυλ κκαφέ στην πολυσύχναστη Πλατεία Συντάγματος», σημειώνει η ανταποκρίτρια του Guardian στην Αθήνα, Ελενα Σμιθ.

Εφτασε με τη μορφή δύο μεσηλίκων ανδρών, και οι δύο οπαδοί της νεοφασιστικής Χρυσής Αυγής, κάτοχοι πανεπιστημιακών πτυχίων, πολυταξιδεμένοι και καλά πληροφορημένοι. Πάνω στα εσπρέσσο, άρχισαν να συζητούν με χειρονομίες για το τι πάει λάθος στην Ελλάδα.

Για το ίδιο θέμα διαβάστε σχόλιο εδώ: http://mignatiou.com/2014/06/i-ch-a-sinechia-tis-prodotikis-chountas/

Η Σμιθ αναφέρεται στον ένα άνδρα, λέγοντας ότι «αυτοπροσδιορίζεται ως επιχειρηματίας με κοστούμι από σχεδιαστή και μεταξωτή γραβάτα, επέρριψε την ευθύνη για την κατάρρευση της Ελλάδας στην κακοδιαχείριση, τη διαφθορά και την ανεξέλεγκτη μετανάστευση. «Ο μόνος τρόπος για να δώσουμε ένα μάθημα στους ακάθαρτους πολιτικούς μας είναι να φέρουμε στην εξουσία τη Χρυσή Αυγή», είπε με μία αγριεμένη λάμψη στα μάτια του. «Αυτοί οι κύριοι είναι πατριώτες, περήφανοι Ελληνες εθνικιστές και ξέρουν πώς να διαχειριστούν τα αποβράσματα, τους αλλοδαπούς που δεν πληρώνουν φόρους, που κλέβουν τις δουλειές μας, που έχουν κατακλύσει τους δρόμους μας», συνέχισε.

Απορρίπτοντας τις κατηγορίες ότι η Χρυσή Αυγή είναι μία εγκληματική οργάνωση ντυμένη με πολιτικό μανδύα, ο δεύτερος άνδρας που “αυτοσυστήθηκε” ως δημόσιος υπάλληλος- είπε ότι η ακροδεξιά είναι η καλύτερη απάντηση στη μεγάλη εβραϊκή συνωμοσία ενός διασυνδεδεμένου τραπεζικού συστήματος που συμβαδίζει με την παγκοσμιοποίηση.

«Ας μην ξεχάσουμε όλους τους Εβραίους, τους ηλίθιους που ελέγχουν τις τράπεζες, τους ξένους που βρίσκονται από πίσω τους και που έχουν σοδομίσει την Ελλάδα. Αυτοί που μας κυβερνούν, που έχουν ληστέψει το μέλλον μας, τα όνειρά μας, χρειάζονται μεγάλο χτύπημα», φέρεται να ισχυρίστηκε, σύμφωνα με τη Σμιθ.

Συνεχίζοντας, το άρθρο της σημειώνει: «Την περασμένη Τετάρτη η Ελλάδα «τραντάχτηκε» όταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο προφυλακισμένος γγ της Χρυσής Αυγής, έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά από σχεδόν εννέα μήνες. Η πολιτική του μίσους κάλυψε την Αθήνα, όταν ο 58χρονος Μιχαλολιάκος οδηγήθηκε ενώπιον του Κοινοβουλίου, για την ψήφιση της άρσης ασυλίας του».

Και προσθέτει: «Ενισχυμένοι από την πρόσφατη επιτυχία του κόμματος στις ευρωπαϊκές αλλά και τις αυτοδιοικητικές εκλογές -στις οποίες κόμμα αναδείχθηκε τρίτη πολιτική δύναμη, χάρη σε μία αβρή εικόνα που προσέλκυσε πολλούς της μεσαίας τάξης- οι εξτρεμιστές έστειλαν το μήνυμα ότι όχι μόνο επανέρχονται, αλλά ότι θα μείνουν».

Και όταν εισήλθαν στον οίκο της δημοκρατίας, σε μία πρωτοφανή χρήση βίας προς άλλους βουλευτές, δεν υπάρχει αμφιβολία για το τι είναι η Χρυσή Αυγή: ένα κόμμα νεοναζιστών με απώτερο στόχο την ανατροπή της δημοκρατικής τάξης. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος με μία ασυνήθιστα επιθετική διάθεση, χαιρετούσε ναζιστικά, λέγοντας στον πρόεδρο της Βουλής «να σκάσει», ενώ νωρίτερα είχε φωνάξει στους φρουρούς να μην τον αγγίξουν.

Εξω από το κτήριο τη Βουλής, οπαδοί της Χρυσής Αυγής με μαύρες μπλούζες, παραταγμένοι στρατιωτικά στο Σύνταγμα, απέδωσαν μία «εγκάρδια» μετάφραση στα ελληνικά του ύμνου των SS, Horst Wessel. Όλο αυτό ήταν πολύ μακριά από τις πρόσφατες προσπάθειες του κόμματος να κρατήσει αποστάσεις από τη θηριωδία και τη ρατσιστική ρητορική από την οποία γεννήθηκε.

«Ηταν μία ημέρα που η δημοκρατία ένιωσε αδύναμη», σημειώνει ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, πολιτικός συντάκτης, που παρακολουθεί την πορεία της Χρυσής Αυγής από τα «γεννοφάσκια» της, τη δεκαετία του 1980.

«Μετά από όλες αυτές τις αποκαλύψεις για εγκληματική δράση, ολες αυτές τις συλλήψεις βουλευτών της, έχει ακόμη το νεύρο να ενεργεί με αυτόν τον τρόπο, με σκηνές μίσους που ειλικρινά δεν θυμάμαι να έχουν ξανασυμβεί εντός βουλής. Η Χρυσή Αυγή δεν περνά μια φάση, δεν θα εξαφανιστεί μετά το τέλος της κρίσης, νιώθει ανέγγιχτη, δεν φοβάται τίποτα και αυτό που έδειξε την προηγούμενη εβδομάδα ήταν το αληθινό της πρόσωπο. Δεν μοιάζει με κανένα άλλο εξτρεμιστικό κόμμα στην Ευρώπη. Είναι μία αληθινή νεοναζιστική δύναμη που στόχος της είναι να χρησιμοποιήσει τη δημοκρατία για να καταστρέψει τη δημοκρατία», τόνισε.

Εν μέσω ενός εκρηκτικού πολιτικού κλίματος, όπου η οργή κοχλάζει εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια κατά τα οποία η χώρα βρίσκεται στη χειρότερη κρίση της, η πολιτική του μίσους που ενσαρκώνεται από τη Χρυσή Αυγή αυξάνεται. «Ποιος νοιάζεται για 6 εκατ. Εβραίους που εξοντώθηκαν; Δεν με νοιάζει αν έγιναν σαπούνι. Αυτό που με νοιάζει είναι ο μισθός που έχασα, οι ατελείωτη φόροι που πρέπει να πληρώσω, οι εγκληματίες που κυβερνούν και ο θυμός που έχω μέσα μου», είπε ο «επιχειρηματίας».

Η αρθρογράφος επικαλείται τα στοιχεία παγκόσμιας έρευνας που δόθηκε στη δημοσιότητα τον προηγούμενο μήνα και δείχνει ότι η Ελλάδα με ποσοστό 69% αναδείχθηκε η πιο αντισημητική χώρα στην Ευρώπη.

«Αυτή είναι η βαθύτερη εξήγηση για την άνοδο της Χρυσής Αυγής», λέει ο Δημήτρης Ψαρράς, συγγραφές της «Μαύρης Βίβλου της Χρυσής Αυγής». «Η Ελλάδα έχει βαθιές πολιτισμικές διαφορές με την υπόλοιπη Ευρώπη. Μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν υπέστη πραγματικό εκδημοκρατισμό, επειδή βρισκόταν σε εμφύλιο. Και έπετα το βαθύ κράτος δεν κατάφερε πραγματικά να απεξαρτηθεί (από ακροδεξιά στοιχεία). Ακόμη κι αν ήταν μία μικρή ομάδα, η Χρυσή Αυγή έχει δεσμούς με το ελληνικό κράτος», συμπληρώνει.

Η υποψηφιότητα δύο απόστρατων στρατηγών στο ευρωπαϊκό ψηφοδέλτιο αποτελεί απόδειξη για αυτούς τους δεσμούς. Με τρεις ευρωβουλευτές τώρα στις Βρυξέλλες, το καίριο ερώτημα για πολλούς είναι πώς θα αντιμετωπίσουν τους εξτρεμιστές. Μετά τις εκλογές, ακόμη και η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου της Γαλλίας, Μαρίν Λε Πεν, δήλωσε ότι δεν θέλει να έχει σχέση μαζί τους.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής και συγγραφέας, Πέτρος Τατσόπουλος, που βρέθηκε στο επίκεντρο της οργής των χρυσαυγιτών την περασμένη εβδομάδα, θεωρεί ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από το να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή. «Ήταν ένα τεράστιο, ιστορικό λάθος για τη Βουλή μας να μη θέσει εκτός νόμου τη Χ.Α.», είπε ο Τατσόπουλος στον Observer. «Θα έπρεπε να έχει απαγορευθεί όχι μόνο για τη ναζιστική της ιδεολογία, αλλά και γιατί είναι παραστρατιωτική δύναμη, η οποία μπορεί ακόμη και να πιέσει για πραξικόπημα», πρόσθεσε.

«Ολοι γνωρίζουμε πώς ενεργούν αυτοί οι άνθρωποι. Το φασιστικό δηλητήριο δεν είναι μόνο πολιτικό, δηλητηριάζει κάθε πλευρά της κοινωνικής ζωής, τον τρόπο που σκέφτονται οι άνθρωποι, τον τρόπο που συμπεριφέρονται. Πιστεύω ότι οι 500.000 Έλληνες που ψήφισαν Χρυσή Αυγή είχαν πλήρη συναίσθηση του τι έκαναν», τόνισε.

Ερωτηθείς αν η δημοκρατία απειλείται μέσα στην ίδια τη χώρα που τη γέννησε, απάντησε: «Η Χρυσή Αυγή παραμονεύει. Δεν ξέρω πόσο χρόνο θα πάρει, αλλά αν συνεχιστεί αυτή η εθελοτυφλία, αν συνεχιστεί αυτή η κρίση, τότε θα είναι μία πραγματική απειλή για τη δημοκρατία στο εγγύς μέλλον».

ΠΗΓΗ: Guardian, ΕΘΝΟΣ – Φωτογραφία ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: