Φωνές για αλλαγή πολιτικής και για εκλογή του Προέδρου




Τον “γρίφο” του ανασχηματισμού τον οποίο έχει αποφασίσει να κάνει ο πρωθυπουργός το επόμενο διάστημα σε συνδυασμό με τον ορισμό του νέου διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και τον νέο επίτροπο, αποτελεί το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών, αναφέρει το Mega Channel στην ιστοσελίδα του.

Επιπλέον, όπως τόνισε στην εκπομπή “MEGA Σαββαοκύριακο” ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, η αποκατάσταση των αδικιών πρέπει να αρχίσει από τη μείωση της φορολογίας στο πλαίσιο των στόχων της Οικονομίας. “Το βασικό ζητούμενο είναι ένα ζητούμενο προσαρμογής της πολιτικής. Σας μίλησα για την ανάγκη να επαναξιολογήσουμε την φορολογική πολιτική. Τα πρόσωπα υλοποιούν πολιτικές. Πρώτα συμφωνούν οι κυβερνητικοί εταίροι – ποιές είναι οι πολιτικές που θέλουν να υπηρετήσουν και στη συνέχεια εντοπίζουν τα κατάλληλα πρόσωπα”, δήλωσε μεταξύ άλλων.

Την ίδια ώρα στο ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτιμά ότι η συζήτηση με τον κ. Σαμαρά για τον ανασχηματισμό θα συνδυαστεί συνολικά με την αλλαγή πολιτικής που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση μετά το αποτέλεσμα των εκλογών.

Στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι η κυβένρηση δεν έχει την νομιμοποίηση να συνάψει συμφωνίες που θα δεσμεύσουν τη χώρα για τα επόμενα χρόνια. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος -ο οποίος εκλέγεται πλέον ευρωβουλευτής”, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει εκλογές με αφορμή την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας και επέκρινε όλες τις δυνάμεις εκείνες που όπως είπε θα στηρίξουν την πρόταση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. “Ο Θεός και οι Άγιοι Πάντες να συμπυκνωθούν και να έρθουν σε ένα πρόσωπο και να έρθουν σαν υποψήφιοι πρόεδροι, δεν θα τους ψηφίζαμε γιατί αν το κάναμε θα κάναμε κακό στη χώρα. Εμείς θέλουμε να γίνουν εκλογές για να σταματήσει η κατρακύλα της χώρας. Είναι εθνικός στόχος”, υπογράμμισε.

Επιπλέον, δια του κ. Παπαδημούλη και με συνέντεξή του στον ρ/σ “Στο Κόκκινο” το κόμμα κάλεσε τη ΔΗΜΑΡ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να πάρουν σαφή θέση. Πάντως, ήδη οι ΑΝΕΛ ανακοίνωσαν πως προτιμούν τις πρόωρες εκλογές. “Οι ΑΝΕΛ δεν θα γίνουμε η ΠΟΛΑΝ του Σαμαρά του ’94, που με την προεδρική του ψήφο φρόντισε να μην πέσει η καταστροφική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, έχοντας προηγουμένως γκρεμίσει και τη Νέα Δημοκρατία.

Οι ΑΝΕΛ θα αξιοποιήσουμε κάθε μέσο που μας παρέχουν οι δημοκρατικές διαδικασίες, για να πάμε σε εκλογές”, αναφέρει ο Τέρενς Κουίκ.

Ο Σπύρος Λυκούδης από την πλευρά του πάντως, εξέφρασε την απόψη ότι η ΔΗΜΑΡ πρέπει να ψηφίσει υπέρ της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας. “Το κόμμα μου πρέπει να συμβάλει ώστε ο ΠτΔ να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή η οποία έχει τη δυνατότητα να τον εκλέξει”, τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι για στην εκλογή προέδρου από την τρίτη ψηφοφορία απαιτούνται 180 ψήφοι, ενώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν σήμερα 154 μαζί με Λοβέρδο και Αηδώνη.

Πλέον αναζητώνται 26 ψήφοι για τη συμπλήρωση των 180, από τη “δεξαμενή” των υπολοίπων κομμάτων που διαθέτει 146 ψήφους.

Από αυτούς οι 113, δηλαδή οι 71 του ΣΥΡΙΖΑ, 16 της ΧΑ, 14 των ΑΝΕΛ και 12 του ΚΚΕ λένε “όχι”. Απομένουν οι 14 της ΔΗΜΑΡ και οι 19 που ειναι ανεξάρτητοι για να βρεθούν οι αναγκαίοι 26 ψήφοι.

ΠΗΓΗ: MEGA Channel

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: