Ευελιξία της Γερμανίας έναντι δημοσιονομικών ελλειμμάτων




Η κυβέρνηση της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άγκελα Μέρκελ, εξεδήλωσε την πρόθεσή της για χαλάρωση των ευρωπαϊκών κανόνων σχετικά με το δημοσιονομικό έλλειμμα, μετά τις εκκλήσεις από Γαλλία και Ιταλία για περισσότερη ευελιξία, αναφέρει ανταπόκριση των Birgit Jennen (Βερολίνο), Rainer Buergin (Λουξεμβούργο) και Patrick Donahue (Βερολίνο) στο BLOOMBERG με τίτλο «Germany Talks Deficit Reduction Flexibility Before Summit».«Είναι θέμα εφαρμογής, είναι θέμα αξιολόγησης των μεμονωμένων περιπτώσεων» δήλωσε ο εκπρόσωπος της κας Μέρκελ, Steffen Seibert. Η Γερμανία και η Γαλλία είχαν οδηγηθεί στη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης το 2005, λόγω της υπέρβασης του ορίου για το έλλειμμα, οι κανόνες όμως ξαναέγιναν αυστηροί μετά το υπερβολικό χρέος της Ελλάδας που έθεσε σε κίνδυνο το ευρώ, το 2010. Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν την σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το πρόγραμμά της για τα επόμενα χρόνια.

Η ευελιξία της Γερμανίας αναμένεται να βοηθήσει τον Γάλλο Πρόεδρο, Francois Hollande, ο οποίος αντιμετωπίζει πιέσεις για μεγαλύτερη ανάπτυξη και μείωση της ανεργίας μετά την επικράτηση του Εθνικού Μετώπου στις ευρωεκλογές.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Wolfgang Schaeuble, και ο Αντικαγκελάριος, Sigmar Gabriel, εξεδήλωσαν την πρόθεσή τους να παράσχουν περισσότερο ζωτικό χώρο στις χώρες που αγωνίζονται για τη μείωση των ελλειμμάτων τους.

http://www.bloomberg.com/news/2014-06-23/germany-talks-deficit-reduction-flexibility-before-summit.html

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: