Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ για τον ανασχηματισμό – ΚΚΕ: Δεν αλλάζουν πολιτική




Απαξιώνουν τον ανασχηματισμό, πριν ακόμα αυτός πραγματοποιηθεί, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και οι Ανεξάτητοι Ελληνες με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τους απαντά “καλή φώτιση”, προφανώς λόγω της εορτής του Αγίου Πνεύματος.

Στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές εξελίξεις αναφέρονται τα εξής:

“Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον ανασχηματισμό ως πρόσχημα για να δείξει ότι αντιλήφθηκε το μήνυμα της κάλπης. Στην πραγματικότητα, αναζητά εξίσου πρόθυμους εκτελεστές των μνημονίων, την ίδια στιγμή που κλείνει και τη βουλή για να τα εφαρμόσει με τον πλέον ανώδυνο για την ίδια τρόπο”.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, απαντώντας σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε:

“Κατανοούμε τη αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες του και να συντηρήσει τεχνητά το κλίμα καθημερινών καταγγελιών. Τώρα καταγγέλλει και τον ανασχηματισμό πριν ακόμα γίνει… Ενόψει και της γιορτής του Αγίου Πνεύματος ευχόμαστε καλή φώτιση!”

koutsoumpas-KKE01-11february2014

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

“Ούτε ο ανασχηματισμός της σημερινής κυβέρνησης, ούτε οι γέφυρες που ρίχνει η αξιωματική αντιπολίτευση σε δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, σηματοδοτούν αλλαγή πολιτικής υπέρ του λαού”, εκτιμά με γραπτή δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αναφορικά με τον επικείμενο ανασχηματισμό και την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στη δήλωση του κ.Κουτσούμπα, “γίνεται όλο και πιο φανερό ότι στην κινούμενη άμμο του πολιτικού σκηνικού, που όλοι μοιάζει να μιλάνε με όλους, ούτε ο ανασχηματισμός της σημερινής κυβέρνησης, ούτε οι γέφυρες που ρίχνει η αξιωματική αντιπολίτευση σε δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, σηματοδοτούν αλλαγή πολιτικής υπέρ του λαού”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “οι γνωστοί παλιοί και «νέοι» σωτήρες κινούνται στο παλιό και δοκιμασμένο πλαίσιο του ίδιου δρόμου ανάπτυξης, που μας έφερε στην κρίση, του γνωστού μονόδρομου του καπιταλισμού και της ΕΕ των μονοπωλίων. Αυτές οι διεργασίες «των πάνω», που γίνονται μακριά από τον λαό και τις ανάγκες του, μας υπενθυμίζουν ότι ακόμη πιο γρήγορα πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία για την ενδυνάμωση του λαϊκού κινήματος και της λαϊκής συμμαχίας, για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ είπε:

«Στο ζύγι του ανασχηματισμού η ΝΔ μετατρέπεται σε όμηρο των αριθμητικών εκβιασμών που βάζει το ΠΑΣΟΚ για τους δικούς του «σωτήρες» Υπουργούς. Το ένα κόμμα υποκατάστημα του άλλου, που όσα πρόσωπα κι αν αλλάξουν στη συγκυβέρνησή τους, θα συνεχίσουν τις ίδιες πολιτικές όπως επιβάλουν οι υπογραφές στα μνημόνια».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: