Μεγάλη ποσότητα ηρωίνης που ξεπερνά τον ένα τόνο κατέσχεσε το Λιμενικό Σώμα από δύο αποθήκες στη Φιλοθέη και το Κορωπί, κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης εξάρθρωσης δικτύου ηρωίνης σε διάφορες περιοχές της Αττικής, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και με την αμερικανική δίωξη ναρκωτικών DΕΑ, αναφέρει η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ στην ιστοσελίδα της.

Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται ένας εφοπλιστής, η πρώην σύζυγός του και ο γιος του, φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, άνω τους ενός τόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από τον εντοπισμό περίπου 500 κιλών ηρωίνης σε αποθήκη στο Κορωπί, όπου γινόταν η συσκευασία σε σάκους μαρμαρόσκονης, στοιχεία και πληροφορίες από τους πρώτους συλληφθέντες οδήγησαν τους επικεφαλής της επιχείρησης στο σπίτι του εφοπλιστή στη Φιλοθέη, όπου ύστερα από έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα 500 κιλά από το ίδιο ναρκωτικό.

Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, ο εφοπλιστής φέρεται να είναι κάτοχος τεσσάρων δεξαμενόπλοιων στο Ντουμπάι, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων είναι πέντε Τούρκοι υπήκοοι.

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματας αναφέρει ότι χθες το βράδυ ξεκίνησε, ευρείας κλίμακας επιχείρηση από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και κατάσχεση 1.133,420 κιλών ηρωίνης, καθώς και τη σύλληψη μελών οργάνωσης παράνομης διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και πολύωρη παρακολούθηση, διαπιστώθηκε η μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης σε αποθήκη στην περιοχή Κορωπίου, όπου γινόταν η συσκευασία τους σε σάκους μαρμαρόσκονης, προκειμένου να διακινηθούν παράνομα με φορτηγά οχήματα τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Έπειτα από έρευνα που διεξήχθη στη συγκεκριμένη αποθήκη καθώς και σε ύποπτες οικίες των βορείων προαστίων, συνελήφθησαν 11 άτομα, εκ των οποίων πέντε αλλοδαποί, πέντε Έλληνες και ένας ανήλικος, επίσης Ελληνας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 443 πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους ενός τόνου και εκατόν τριάντα τριών κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων (1.133,420 κιλά), καθώς επίσης ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 5,1 γραμμαρίων.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή Ι.Χ επιβατικά αυτοκίνητα, τα οποία εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά των προαναφερθέντων ναρκωτικών ουσιών, ένα πιστόλι με μία γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 6.235 ευρώ και άλλα αντικείμενα.

Την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία έχει αναλάβει το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ οι κατηγορούμενοι πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

EFOPLISTHS-NARKOTIKA02-13JUNE2014

Συγχαρητήρια Βαρβιτσιώτη

«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος για την απόλυτα επιτυχή σημερινή επιχείρηση, που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που έχει εντοπισθεί στη στεριά μέχρι σήμερα, καθώςκαι την εξάρθρωση ενός οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Θέλω να συγχαρώ, επίσης, τις συναρμόδιες αρχές της Ελληνικής Αστυνομίας, της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), και του ΣΔΟΕ Αττικής για το άριστο επίπεδο συνεργασίας. Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος εργάζονται καθημερινά με ζήλο και αυταπάρνηση και θα συνεχίσουν να το κάνουν για την ασφάλεια όλων των πολιτών», σημείωσε ο υπουργός.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: