Εχουν πυραύλους Stinger οι τρομοκρατες της ISIL




Απόλυτη οργή είναι το μοναδικό φυσιολογικό συναίσθημα που σε κατακλύζει διαβάζοντας το δημοσίευμα στον ιστοχώρο του αμερικανικού «FOX NEWS» και αφορά στην αποκάλυψη που έκανε στέλεχος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, φαίνεται πως είναι «ενδεχόμενο / πιθανό» (likely/probable), ότι οι αμερικανικής κατασκευής φορητοί αντιαεροπορικοί πύραυλοι (MANPADS) τύπου STINGER, έχουν πέσει στα χέρια των «σουνιτών επαναστατών», που έβαλαν στο χέρι πολλά όπλα από το ιρακινό οπλοστάσιο.

Προς το παρόν, δεν κάνουμε λόγο για τον όρο που χρησιμοποιούν για να περιγράψουν τους ψυχανώμαλους εγκληματίες της τρομοκρατικής οργάνωσης που έχει αιματοκυλίσει το Ιράκ. Περιοριζόμαστε να αναρωτηθούμε, εάν όντως οι STINGER προέρχονταν από το ιρακινό οπλοστάσιο, ή κάποιοι από τους «φωστήρες» της αμερικανικής κυβέρνησης που δεν έβλεπαν τίποτα άλλο μπροστά τους εκτός από τον Μπασάρ Αλ Άσαντ, είχαν δώσει στους αντικαθεστωτικούς το σύστημα, για να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις από τα μαχητικά των καθεστωτικών δυνάμεων…

Μικρό παιδί να κυβερνούσε τον κόσμο στον οποίον ζούμε, δεν θα είχε κάνει τέτοιο λάθος, εάν γνώριζε πως στο Αφγανιστάν που είχαν δώσει για πολύ καλύτερο λόγο STINGER στους μουτζαχεντίν, αφού η Σοβιετική Ένωση που είχε εισβάλλει έπρεπε να ηττηθεί πάση θυσία, οι πύραυλοι αυτοί, στα χέρια των Ταλιμπάν στη συνέχεια, έφτασαν να οδηγήσουν αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας να αλλάζουν τη διαδρομή τους.

Για να μην αναφερθούμε στη θανάσιμη απειλή για τις δυνάμεις που αναπτύχθηκαν στο Αφγανιστάν μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Δεν έριξαν δα και λίγα ελικόπτερα οι Ταλιμπάν κι ας έλεγε το ΝΑΤΟ, σχεδόν στερεοτυπικά, ότι τα ελικόπτερα έπεφταν από τεχνικά προβλήματα… Λες και θα μπορούσε κανείς να πάει επιτόπου για να ελέγξει την ορθότητα των ισχυρισμών.

Η επίσημη εκδοχή θέλει τους μαχητές της ISIL να ελέγχουν δύο μεγάλες αποθήκες με οπλισμό του ιρακινού Στρατού, συμπεριλαμβανομένων τυφεκίων εφόδου AK-47, αντιαρματικά όπλα, βλήματα πυροβολικού, όλμους, κ.λπ. Κι όλα αυτά πέραν των θωρακισμένων και άλλων οχημάτων που ελέγχουν, τα οποία εγκαταλείφθηκαν από τις ιρακινές δυνάμεις.

ΠΗΓΗ: www.foxnews.com, www.defence-point.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: