Χάκερ “κτύπησαν” τον Ερντογάν και το Δήμαρχο Αγκυρας




Χάκερ κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το λογαριασμό στο τουίτερ του Δημάρχου Άγκυρας Μελίχ Γκιοκσέκ για τέσσερις ώρες, ενώ στη συνέχεια μπλόκαραν και το λογαριασμό του Τούρκου Πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν προκαλώντας αναστάτωση στην τουρκική πρωτεύουσα.

Από το λογαριασμό του Μελίχ Γκιοκσέκ, ο οποίος ακολουθείται από πέραν των δύο εκατομμυρίων, οι χάκερ άρχισαν να στέλλουν `περίεργα` τουίτς όπως “Τί περήφανος αυτός που λέει είμαι Τούρκος-Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ” και “Από το πρωί όλα τα λεωφορεία τα έκανα δωρεάν βρε”. Ο Μελίχ Γκιοκσέκ με τη βοήθεια της διεύθυνσης του τουίτερ κατάφερε μέχρι το απόγευμα να πάρει ξανά τον έλεγχο του λογαριασμού του.

Ο Μελίχ Γκιοκσέκ απάντησε στη συνέχεια στους χάκερ: “Νομίζετε ότι θα μείνουν αναπάντητες οι συκοφαντίες και οι ύβρεις σας ενάντια στον Κεμάλ Ατατούρκ; Όσο υπάρχουμε εμείς κανείς δεν θα μείνει ατιμώρητος”.

 Άνοιγμα νέων κεφαλαίων ζήτησε ο Ερντογάν από τον Όλαντ

Το άνοιγμα νέων κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ φέρεται να ζήτησε ο Τούρκος Πρωθυπουργός από τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Όλαντ κατά τη συνάντησή τους στο Παρίσι, σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού Τύπου, προειδοποιώντας ωστόσο ότι η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που θα περιμένει εσαεί μπροστά από την πόρτα της ΕΕ.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός φέρεται να είπε στον Όλαντ ότι η προσχώρηση της Τουρκίας στην ΕΕ θα συντελέσει στην αποτροπή της ανόδου του ρατσισμού στην Ευρώπη. «Μη φοβάστε την Τουρκία. Η ΕΕ χρειάζεται την Τουρκία για να αντιμετωπίσει το ρατσισμό, τις διακρίσεις και την Ισλαμοφοβία. Η ΕΕ χρειάζεται την Τουρκία για να οικοδομήσει υγιείς σχέσεις με τον ισλαμικό κόσμο, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, και τα Βαλκάνια», φέρεται να δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος Πρόεδρος φέρεται να ζήτησε όπως η Τουρκία ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να αποτραπεί η συμμετοχή των Γάλλων τζιχαντιστών στις συγκρούσεις στη Συρία. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός φέρεται να απάντησε ότι η Τουρκία, ως τουριστικός προορισμός, δύσκολα μπορεί να ελέγξει τα ταξίδια των ξένων στη χώρα και προσέθεσε ότι εάν της δοθεί η λίστα με ύποπτους τζιχαντιστές θα μπορέσει να πραγματοποιήσει ορισμένα βήματα. Ακόμη ανέφερε ότι 22 νέοι από τη Γαλλία εκδόθηκαν κατά την προσπάθεια συμμετοχής τους στις οργανώσεις των τζιχαντιστών, ενώ στη χώρα παραμένουν άλλοι 200 ακόμη νέοι Γάλλοι.

Οι κ. Ερντογάν και Ολάντ συζήτησαν επίσης τις εξελίξεις στη Συρία και τη Μοσούλη.

ΠΗΓΗ: ΑΝΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΥΠΕ-CNA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: