Βολές για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας




Λευκωσία: Φωτιές άναψαν τα όσα ακούγονται περί δημιουργίας Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας από την Κυβέρνηση. Κόμματα της αντιπολίτευσης πήραν τη σκυτάλη, ασκώντας έντονη κριτική για το θέμα αλλά και ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις επ’ αυτού, από την Κυβέρνηση.

Από πλευράς ΑΚΕΛ, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, Βαλεντίνος Πολυκάρπου, χαρακτήρισε τη λειτουργία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας ως εξόφθαλμα θεσμικά παράνομη, κατηγορώντας την Κυβέρνηση ότι προσπαθεί να βολέψει δικά της πρόσωπα με παράτυπες διαδικασίες, σε ένα θεσμό που δεν υπάρχει πολιτική απόφαση για τη σύσταση του.

Ο κ. Πολυκάρπου κάλεσε την Κυβέρνηση να απαντήσει στη βάση ποιας απόφασης αποσπάστηκαν άτομα του ΓΕΕΦ κι άλλοι δημόσιοι λειτουργοί, από πού αντλούνται κονδύλια για την εργοδότηση τους και με ποια εξουσιοδότηση ηγείται ο Φώτης Φωτίου της συγκεκριμένης ομάδας.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Γιαννάκης Ομήρου, σημείωσε ότι «η Κυβέρνηση οφείλει να τερματίσει την σιωπή της γύρω από το θέμα σύστασης Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας» και έθεσε τα ακόλουθα ερωτήματα:

Περί τίνος πρόκειται; Έχει διοριστεί, ναι ή όχι , επικεφαλής ενός τέτοιου Συμβουλίου; Ποιος ο ρόλος και οι αρμοδιότητες του; Θα επικαλύπτει αρμοδιότητες του  Υπουργείου Άμυνας και της ΚΥΠ; Πρόκειται για μια ακόμα συναλλαγή για ικανοποίηση δεσμεύσεων για βόλεμα; Είναι αφόρητη η πρόκληση και η Κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά».

Για «μοναδική στρατηγική του Πρόεδρου Αναστασιάδη το βόλεμα και η ανακύκλωση προσώπων», έκανε λόγο η Συμμαχία Πολιτών, σημειώνοντας ότι «μετά από τους δεκάδες Επιτρόπους, τους πλουσιοπάροχα αμειβόμενους εκτελεστικούς της Κεντρικής Τράπεζας, το διορισμό Συναγερμικών  στις Διευθύνσεις των Τραπεζών, σειρά παίρνει τώρα η δημιουργία Εθνικού  Συμβούλιου  Ασφάλειας για να προσφέρει αντάλλαγμα σε εκδουλεύσεις διαφόρων».

Πηγή: philenews.com – ΚΥΠΕ, CNA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: