Αστυνομικός αγνόησε καταγγελία εναντίον της Χ.Α.




Στοιχεία για την εμπλοκή αστυνομικών στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής φέρεται να έδωσε πριν από λίγο καιρό σε συμπληρωματική κατάθεση προς τις ανακρίτριες της υπόθεσης το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος που είχε προσέλθει αυτοβούλως στις δικαστικές αρχές.

Ο μάρτυρας, μετά τις κρίσιμες πληροφορίες που έδωσε στην ανάκριση κατά τη διάρκεια της πρώτης του κατάθεσης, φέρεται να επανήλθε στο γραφείο των ανακριτριών με νέα στοιχεία. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συμπληρωματική κατάθεσή του ο μάρτυρας, που υπήρξε υποψήφιος βουλευτής και επιστημονικός συνεργάτης του κόμματος, φέρεται να κατονομάζει συγκεκριμένο αστυνομικό ο οποίος υπηρετεί στα ΜΑΤ στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο εν λόγω αστυνομικός αγνόησε τις καταγγελίες πως ο ίδιος δεχόταν απειλές από τη Χρυσή Αυγή. Μάλιστα, ο μάρτυρας φέρεται να υποστηρίζει πως ο αστυνομικός όχι μόνο δεν τον βοήθησε αλλά τον αποθάρρυνε να στραφεί στις Αρχές. Επίσης το πρώην στέλεχος της οργάνωσης, που αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή στα τέλη του 2013, φέρεται να υποστήριξε στις ανακρίτριες ότι και άλλοι αστυνομικοί γνώριζαν πως δεχόταν απειλές.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμα του απέρριψε την αίτηση εξαίρεσης των δικαστικών που χειρίζονται την υπόθεση, αίτηση που είχε υποβάλει πριν από δέκα ημέρες ο Νίκος Μιχαλολιάκος (ήταν η τρίτη αίτηση που κατατέθηκε από τη Χρυσή Αυγή). Οι εφέτες του Συμβουλίου απέρριψαν την αίτηση του αρχηγού του κόμματος με βασικό σκεπτικό ότι «ασκήθηκε καταχρηστικά με στόχο την παρέλκυση της ανάκρισης». Έτσι αύριο – εκτός απροόπτου- η ανακριτική διαδικασία ξεκινά και πάλι με την απολογία των βουλευτών Ελένης Ζαρούλια και Κώστα Μπαρμπαρούση.

ΠΗΓΗ: ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: