Ανησυχεί ο Ολι Ρεν, σεβασμός από Σόιμπλε, θετικό κλίμα “βλέπει” η Αθήνα




Την ανησυχία του για την επιβράδυνση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, εξέφρασε σήμερα από το Λουξεμβούργο, ο Επίτροπος Οικονομίας, Όλι Ρεν, προσερχόμενος στο Eurogroup, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση πως η χώρα θα επιστρέψει σταδιακά στην προώθησή τους.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, ο Όλι Ρεν ανέφερε ότι στο Eurogroup θα συζητηθεί το θέμα της επιβράδυνσης των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, τονίζοντας πως είναι σημαντικό η χώρα να επιστρέψει στο δρόμο των «σοβαρών οικονομικών μεταρρυθμίσεων». «Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία, η οποία τώρα κινείται σταδιακά προς μια πιο σωστή κατεύθυνση» είπε.

Συνεχίζοντας, ο Επίτροπος οικονομίας εξέφρασε την πεποίθηση, ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στο δρόμο της αξιοπιστίας σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις. «Η Ελλάδα επιστρέφει στον δρόμο των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και έχουμε εμπιστοσύνη, ότι θα ικανοποιήσει τα προαπαιτούμενα, έστω και με κάποια καθυστέρηση» δήλωσε.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Τον σεβασμό και τη στήριξή του στις προσπάθειες της Ελλάδας, εξέφρασε, σήμερα από το Λουξεμβούργο, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στο Eurogroup.

Ο Β. Σόιμπλε υπογράμμισε τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. «Θα πρέπει να δείξουμε σεβασμό για το γεγονός ότι η Ελλάδα συνεχίζει να λαμβάνει δύσκολες αποφάσεις για το εσωτερικό της χώρας», είπε.

Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν η Ελλάδα συνεχίσει στον δρόμο των προηγουμένων ετών, χωρίς αμφιταλαντεύσεις, θα προχωρήσει, παρά τις Κασσάνδρες.

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, σήμερα η Ελλάδα έχει καλύτερες επιδόσεις στα δημοσιονομικά και στην ανάπτυξη, σε σχέση με τις προβλέψεις δύο χρόνια πριν, όταν ξεκινούσε το δεύτερο πρόγραμμα. «Η Ελλάδα ετοιμάζεται να βγει από την ύφεση, η ανεργία μειώνεται, ενώ για πρώτη φορά αυξάνεται η απασχόληση. Η Ελλάδα δεν έχει βγει από το δάσος, αλλά έχει πετύχει πολλά και αξίζει τον σεβασμό και τη στήριξη όλων μας σε αυτόν τον επιτυχημένο δρόμο», δήλωσε ο Β. Σόιμπλε.

Εξάλλου, σε πολύ θετικό κλίμα άρχισαν οι εργασίες του Eurogroup, με τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, να εύχονται «καλή δύναμη» στον νέο ομόλογό τους, Γκίκα Χαρδούβελη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, ο επικεφαλής του Euro Working Group, Τόμας Βίζερ, είπε στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών «σε θυμάμαι από τον Παπαδήμο».

ΠΗΓΗ: ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: