Β. Μιχαλολιάκος: Ζήτησε τη συνδρομή τη κυβέρνησης για την ασφάλεια του!




Αισιόδοξος για τον δεύτερο γύρο των εκλογών και για την τελική έκβαση της αναμέτρησης, δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, ενώ άσκησε, εκ νέου, οξεία κρητική σε στελέχη της ΝΔ για τη στάση που τήρησαν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του και τα οποία, όπως ανέφερε, δεν τον στήριξαν.

Επίσης, ο κ. Μιχαλολιάκος ζήτησε τη συνδρομή της κυβέρνησης, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλότητα στη ψηφοφορία της επόμενης Κυριακής αλλά και η ασφάλεια του ιδίου και στελεχών του από τους «γνωστούς εύσωμους», όπως είπε. Απηύθυνε, δε, κάλεσμα στους πολίτες που δεν ήρθαν να ψηφίσουν αυτήν την Κυριακή, να δώσουν το «παρών» την επόμενη.

Ο νυν δήμαρχος Πειραιά ανέφερε ότι εδώ και πολλές εβδομάδες οι δημοτικές εκλογές στον Πειραιά απασχολούν το σύνολο του ελληνικού λαού και εδώ δεν δοκιμάστηκε η αντοχή της δημοτικής αρχής, αλλά η αντοχή της δημοκρατίας.

Ο κ. Μιχαλολιάκος πρόσθεσε ότι κάποιοι από τους πολιτικούς αντιπάλους τους χρησιμοποίησαν κάθε αθέμιτο μέσο, από την απόλυτη βία και τον εκφοβισμό, μέχρι τον πιο χυδαίο εκμαυλισμό, από τη διανομή τροφίμων με ψηφοδέλτια και εικοσάρικα, μέχρι την παρουσία των γνωστών εύσωμων έξω από κάθε εκλογικό τμήμα, κάνοντας λόγο για ωμή παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας. Ακόμη, μίλησε για παράνομη συγκέντρωση την τελευταία ημέρα του προεκλογικού αγώνα, χωρίς να ζητηθεί άδεια.

Όπως σημείωσε, παρά ταύτα, ο πειραϊκός λαός αντιστάθηκε, η αξιοπρέπεια κέρδισε και επτά στους 10 Πειραιώτες είπαν «όχι» σε αυτήν την εισβολή. Επίσης, ευχαρίστησε τον πειραϊκό λαό για την ευπρέπεια και για τον σεβασμό του στο ήθος και σε αυτήν καθαυτήν την πεμπτουσία της πολιτικής.

Για τους θεσμικούς παράγοντες της αντιπολίτευσης στον Πειραιά, ο κ. Μιχαλολιάκος τόνισε ότι έχουν ιδεολογικό πυρήνα, άποψη πολιτικής, κοινωνική ευαισθησία και σεβασμό στους κανόνες και τους νόμους της δημοκρατίας, ενώ δήλωσε αισιόδοξος, ότι η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός, που υπερασπίζεται με πάθος τη δημοκρατία, θα υπερασπιστεί τη γαλήνη και την ηρεμία αλλά και την ακεραιότητα όλων των στελεχών του, αυτήν την εβδομάδα που θα κυλήσει.

Απευθυνόμενος σε όλους του πολίτες του Πειραιά, υπογράμμισε ότι όλοι γνωρίζουν την κοινωνική προέλευση και ευαισθησία του και τους κάλεσε να υπερβούν απαγορευτικά κριτήρια του παρελθόντος καθώς, όπως είπε, «μας ενώνει το σήμερα και το αύριο». «Είμαι αισιόδοξος για την Κυριακή. Στον Πειραιά, την επόμενη Κυριακή θα έχει λήξει μία απειλή. Ένας κίνδυνος θα έχει εξαφανιστεί από τη ζωή μας» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση, εάν κινδυνεύει ο ίδιος ή συνεργάτες του, ο δήμαρχος Πειραιά απάντησε ότι απαγορεύτηκε η είσοδός του σε εκλογικά τμήματα από τους γνωστούς με τα μαύρα δερμάτινα μπουφάν, τους πολύ ζωηρούς, όπως τους χαρακτήρισε. «Δεν τους φοβόμαστε αλλά να είναι σίγουροι ότι η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί. Έχουν γίνει πολλές καταγγελίες και πριν τις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι μετά την Κυριακή θα γράψει βιβλίο. «Μη ξεχνάτε ότι ο κ. Μπέος πήρε 42% στον Βόλο και μόλις βγήκε από τη φυλακή» επισήμανε.

Αναφερόμενος στην εκλογική βάση της ΝΔ, ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι τον στήριξε στο απόλυτο, καθώς οι κύριοι Ανδριανόπουλος, Αρβανιτόπουλος, Αγραπίδης και Μελάς δεν εκπροσωπούν κανένα κομμάτι της εκλογικής και κοινωνικής βάσης του κόμματος. Σε αυτό το σημείο, πρόσθεσε ότι η κοινωνική και εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης Αριστεράς θα είναι μαζί του, χωρίς ο ίδιος να απαιτεί κομματική γραμμή από τις πολιτικές ηγεσίες.

Πάρης Τσιριγώτης, ANA-MPA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: